ΕΒΕΠ: Μειώθηκε 5-10% ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων το α΄ δίμηνο 2019

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, 14:20
-A +A
ΕΒΕΠ: Μειώθηκε 5-10% ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων το α΄ δίμηνο 2019

Μετατόπιση του τζίρου, κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, από τους μικρότερους στους μεγαλύτερους του εμπορίου περίπου 7-8%, αλλά και μείωση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων που κυμαίνεται 5-10% το πρώτο δίμηνο του έτους διαπιστώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης σε δηλώσεις του σχετικά με την πορεία της οικονομίας, σημείωσε ότι εξακολουθεί η πραγματική οικονομία να αντιμετωπίζει κινδύνους. Ανέφερε ακόμη ότι η ανταγωνιστικότητα είναι επισφαλής, ότι παρατηρείται κόπωση στις μεταρρυθμίσεις, ενώ πρόσθεσε ότι οι επικείμενες εκλογές ενδέχεται να προκαλέσουν καθυστερήσεις σε τομείς όπως οι επενδύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και η λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών.

Τέλος, δήλωσε πως, τα υπερπλεονάσματα δημιουργούν «υποανάπτυξη», ενώ η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δημιουργεί αβεβαιότητα στο οικονομικό περιβάλλον και διαμορφώνει μικτές τάσεις στις μελλοντικές επιχειρηματικές προσδοκίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα