ΕΒΕΑ: Σημαντικές προοπτικές για συνεργασία ελληνικών και σαουδαραβικών επιχειρήσεων

ΕΒΕΑ: Σημαντικές προοπτικές για συνεργασία ελληνικών και σαουδαραβικών επιχειρήσεων

Σημαντικές προοπτικές για τη διμερή συνεργασία προέκυψαν από τις επαφές που είχαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην κυβερνητική και επιχειρηματική αποστολή στo Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτό το συμπέρασμα επισημαίνεται στη σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου σχετικά με την ενεργό συμμετοχή του ΕΒΕΑ στην αποστολή.

Πιο συγκεκριμένα, το ΕΒΕΑ εκπροσώπησαν ο Δημήτριος Δημητρίου, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΑ και υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, καθώς και ο Χάρης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, τ. ΤΑΝΕΟ) και μέλος ΔΣ του ΕΒΕΑ.

Οι εκπρόσωποι του ΕΒΕΑ συμμετείχαν στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επενδυτικό Φόρουμ που διεξήχθη στο Ριάντ, με την παρουσία σημαντικών υπουργών και των δυο χωρών και τη συμμετοχή πολλών ελληνικών επιχειρήσεων από τους κλάδους των κατασκευών, της ναυτιλίας, του τουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας, της ενέργειας, της κυβερνοασφάλειας, των τραπεζών κ.ά.

Ειδικότερα, ο κ. Δημητρίου συμμετείχε ως συντονιστής στο πάνελ για τις κατασκευές και το Real Estate. Με την παρουσία διακεκριμένων ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών, το πάνελ ασχολήθηκε με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη Σαουδική Αραβία, τις δυνατότητες κοινοπραξίας και συνεργασίας στην περιοχή, καθώς και τις μελλοντικές προκλήσεις για τους ιδιοκτήτες και τους προγραμματιστές έργων.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαμπρόπουλος συμμετείχε ως συντονιστής στο πάνελ για την ενέργεια με θέμα "Ενεργειακή Μετάβαση: Ξεκλειδώνοντας την Υπόσχεση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του Υδρογόνου". Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προοπτική οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από υδρογόνο. Είναι ένας τομέας με πολλαπλές ευκαιρίες, καθώς συμπεριλαμβάνει την παραγωγή, τη μεταφορά και αποθήκευσή του, και αυτό απαιτεί επενδύσεις σε βιομηχανικούς λιμένες, υποδομές αποθήκευσης, τεχνολογία κυψελών καυσίμου και πολλά άλλα.