ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2016η
Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

EasyJet: Περιορίζονται οι επιτρεπόμενες χειραποσκευές

EasyJet: Περιορίζονται οι επιτρεπόμενες χειραποσκευές

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet θα μειώσει τον αριθμό των επιτρεπόμενων χειραποσκευών από τις 10 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, μία κίνηση που θα οδηγήσει περισσότερους επιβάτες στο να επιλέγουν το κάθισμά τους ή να πληρώνουν επιπλέον για αποσκευή.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, όλοι οι επιβάτες θα έχουν δικαίωμα σε μία δωρεάν χειραποσκευή μικρού μεγέθους, όμως μόνο όσοι πληρώνουν παραπάνω για μία θέση στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους με περισσότερο χώρο για τα πόδια θα μπορούν να έχουν επιπλέον χειραποσκευή μεγαλύτερου μεγέθους που θα τοποθετείται στο ντουλαπάκι της καμπίνας.

Η EasyJet εκτελεί αυτήν τη στιγμή το 20% των πτήσεών της λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών για την αναχαίτιση της πανδημίας και δήλωσε ότι εξακολουθεί να εξετάζει προοπτικές για επιπλέον χρηματοδότηση αφού παρουσίασε ετήσιες απώλειες 1,3 δισ. στερλινών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι νέοι κανονισμοί, που φέρνουν την προσέγγισή της πιο κοντά σε αυτήν της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, Ryanair, θα είναι θετικοί για τους επιβάτες.

Πριν από την πανδημία, τα συμπληρωματικά έσοδα της EasyJet, που περιλαμβάνουν τα έσοδα από τις αποσκευές και την επιλογή καθίσματος, αντιπροσώπευαν περίπου το ένα πέμπτο των συνολικών ετήσιων εσόδων για το 2019, που ανέρχονταν σε 6,4 δισ. στερλίνες.

Πηγή: Reuters