Δύο νομοσχέδια για αδήλωτο και πλαστικό χρήμα έρχονται στη Βουλή, σύμφωνα με την Κ. Παπανάτσιου

Δύο νομοσχέδια για αδήλωτο και πλαστικό χρήμα έρχονται στη Βουλή, σύμφωνα με την Κ. Παπανάτσιου

Στην προαναγγελία δύο νομοσχεδίων για το πλαστικό χρήμα και την αποκάλυψη των αδήλωτων κεφαλαίων προχώρησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Προυπολογισμό του 2017. Ειδικότερα, σχετικά με την αποκάλυψη των αδήλωτων κεφαλαίων υποστήριξε ότι «θα είναι η τελευταία ευκαιρία να τα εμφανίσουν και θα βάλει τέλος στη διακίνηση του μαύρου χρήματος». Να σημειωθεί ότι δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες, ωστόσο πληροφορίες θέλουν τα εν λόγω νομοσχέδια να ψηφίζονται έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά το Προυπολογισμό, η κυρία Παπανάτσιου τόνισε ότι θα πέσουν άμεσα στην οικονομία 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ και 1,7 δισ. επιπλέον το πρώτο εξάμηνο του 2017 για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τρίτους, μέσω της ολοκλήρωσης της β' αξιολόγησης και της εκταμίευσης των δόσεων. Την ίδια ώρα επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι «ψεύδεται ξεδιάντροπα όταν υπόσχεται μείωση φορών χωρίς να αποκαλύπτει ότι θα προχωρήσει γι' αυτό σε περικοπές μισθών και συντάξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με τη δική μας φορολογία εισοδήματος το 90% του συνόλου ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώσουν λιγότερα, ενώ η ΝΔ μιλάει για το 10% των ευνοημένων των προηγούμενων ετών, το ίδιο κάνει και για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Ο φετινός φόρος θα είναι μηδενικός και θα τους επιστραφεί η προκαταβολή φόρου που έδωσαν πέρυσι. Πάρόλα αυτά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο συντελεστής φόρου είναι μεγαλύτερος απ'' ότι θα έπρεπε και θα θέλαμε», συμπλήρωσε η ίδια.

Αλέξανδρος Διαμάντης