ΔΝΤ: Μειώστε συντάξεις και αφορολόγητο

ΔΝΤ: Μειώστε συντάξεις και αφορολόγητο

Φοροελαφρύνσεις μόνο με περικοπή συντάξεων ζητάει το ΔΝΤ, καθώς μόνο η περικοπή μπορεί να δημιουργήσει τον απαιτούμενο δημοσιονομικό χώρο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Ουσιαστικά, το ΔΝΤ επιμένει στη σημασία που έχει η Ελλάδα να εφαρμόσει τα μέτρα στα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, για την περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Τα μέτρα του 2019 έχουν συμφωνηθεί εδώ και καιρό και η περικοπή είναι χρήσιμη για να εκπέμψει η Ελλάδα ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι προχωρά σε διαρθρωτικές αλλαγές που ωφελούν το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου και αυξάνουν την «αξιοπιστία» της χώρας.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε ερώτηση κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, τόνισε πως «η μεταρρύθμιση στις συντάξεις έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό» προσθέτοντας ότι στο Ταμείο «θεωρούμε σημαντικό να κινηθεί η Ελλάδα με πειστικό τρόπο προς κοινωνικές πολιτικές φιλικές για την ανάπτυξη».

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, η «εφαρμογή του προνομοθετημένου πακέτου για το 2019 και το 2020 είναι κάτι που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση». 

Σύμφωνα δε με τον κ. Ράις, η εφαρμογή των μέτρων θα στείλει μήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα παραμένει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και άρα είναι αξιόπιστη.