ΔΝΤ: Η Αργεντινή έχει την πλήρη στήριξή μας

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, 17:29 - Τελευταία ενημέρωση: 17:53
-A +A
ΔΝΤ: Η Αργεντινή έχει την πλήρη στήριξή μας

Eπισπεύδεται απ' ότι φαίνεται η στήριξη του ΔΝΤ προς την παραπαίουσα οικονομία της Αργεντινής καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου, η Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθεί την ερχόμενη Τρίτη με τις αρχές του Μπουένος Άιρες προκειμένου να δρομολογηθεί η απαιτούμενη βοήθεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μέλη του Ταμείου και ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, Νικολά Ντουχόβνε, θα συναντηθούν την Τρίτη με στόχο να ολοκληρώσουν γρήγορα τις διαπραγματεύσεις και να υποβάλουν το αναθεωρημένο οικονομικό σχέδιο στο εκτελεστικό συμβούλιο ΔΝΤ, ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Ο Τζέρι Ράιςσημείωσε ότι η Αργεντινή έχει την πλήρη υποστήριξη του Ταμείου και δήλωσε βέβαιος ότι η ισχυρή δέσμευση και αποφασιστικότητα των αρχών της Αργεντινής θα βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει τις τρέχουσες δυσκολίες.

Σημειώνεται ότι μόλις χθες σε ανακοίνωσή της η Κριστίν Λαγκάρντ γνωστοποίησε ότι το ΔΝΤ θα εξετάσει στην επιτάχυνση της εκταμίευσης δόσεων του δανείου 50 δισ. δολαρίων, το οποίο συμφώνησε να χορηγήσει στην Αργεντινή τον Ιούνιο.

Η ανακοίνωση από τη γενική διευθύντρια του χρηματοπιστωτικού οργανισμού, Κριστίν Λαγκάρντ, ήρθε έπειτα από τη νέα αναταραχή στις αγορές της Αργεντινής και τη «βουτιά» του πέσο να επιταχύνεται.


-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα