ΔΝΤ: Η Fed θα πρέπει να περιμένει

ΔΝΤ: Η Fed θα πρέπει να περιμένει

Την πεποίθηση ότι η Fed πρέπει να περιμένει μέχρι να δει ξεκάθαρα σημάδια αύξησης του πληθωρισμού όπως και ενίσχυσης της απασχόλησης για να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων εκφράζει στην έκθεση του το ΔΝΤ που θα παρουσιάσει στην επερχόμενη συνάντηση των G20 στην Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

“ H αντίθεση της αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ με την πιθανή περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής από άλλες αναπτυσσόμενες χώρες αποτελεί ρίσκο για τις προοπτικές ανάπτυξης παγκοσμίως , σε συνδυασμό με την οικονομική επιβράδυνση της Κίνας και τον τερματισμό του “υπέρ-κυκλικής” πορείας των εμπορευμάτων” αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Η έκθεση προσθέτει πως η απόφαση Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) θα πρέπει να εξαρτάται από τα οικονομικά δεδομένα, με την πρώτη αύξηση του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων να αναβάλλεται μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει μεσοπρόθεσμα στο επίπεδο στόχου που είναι το 2%.

Σημειώνεται ωστόσο, πως η έκθεση αναφέρει πως οι απόψεις αυτές δεν σημαίνει ότι αντανακλούν τις απόψεις των στελεχών του διοικητικού συμβουλίου του ταμείου.