ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα στηρίζουν το ΧΑ

ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα στηρίζουν το ΧΑ

Η σημαντική βελτίωση της εικόνας των ευρωπαϊκών αγορών μετά το μεσημέρι αλλά και η αποδυνάμωση των πωλητών όταν ο Γενικός Δείκτης έπεσε κάτω από τις 615 μονάδες, βοηθάει το ελληνικό χρηματιστήριο να βρίσκει άμυνες και αναχώματα κοντά στη ζώνη των 620 μονάδων, έχοντας τη στήριξη μετοχών όπως ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ο Γενικός Δείκτης κινούμενος σε εξαιρετικά στενό εύρος διακύμανσης διαπραγματεύεται στις 617 μονάδες με οριακές μεταβολές στα πρόσημα, ενώ η αξία συναλλαγών κινείται σε πολύ ήπιο τέμπο διαμορφούμενη στα 20 εκατ. ευρώ.

Πλέον η πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κινείται θετικά, ενώ και στο σύνολο της αγοράς η εικόνα είναι βελτιωμένη με απόλυτη ισορροπία, καθώς 46 μετοχές ενισχύονται έναντι 43 που υποχωρούν.

O FTSE 25 διαπραγματεύεται στις 1.486 μονάδες με οριακή άνοδο 0,06%, ενώ έφτασε να υποχωρεί έως 0,75%. Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 301 μονάδες με πτώση 0,45%, ενώ έφτασε να υποχωρεί έως 2,65%.

Στον Large Cap, ξεχωρίζει η αντίδραση άνω του 3% του ΟΠΑΠ, ενώ πλέον του 1% ενισχύονται οι ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και Εθνική. Στον αντίποδα, υποχωρούν οι Coca Cola HBC, Alpha Bank, Aegean Airlines και ΟΤΕ.

Στον Mid Cap θετικά κινούνται οι ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, Intracom Holdings, Intrakat, Πλαίσιο, Quest Συμμετοχών, Πλαστικά Θράκης και Κρι Κρι.