Διπλό χτύπημα στον Τζακ Μα – Μετά το πρόστιμο στην Alibaba «σπάει» και ο γίγαντας Ant Group

Διπλό χτύπημα στον Τζακ Μα – Μετά το πρόστιμο στην Alibaba «σπάει» και ο γίγαντας Ant Group

To γιγάντιο «μυρμήγκι» της κινεζικής αγοράς που συνδέεται με την Alibaba, πρόκειται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ώστε να μετατραπεί σε χρηματοοικονομική εταιρεία συμμετοχών. Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με το πρόστιμο των 2,75 δισ. δολαρίων και άλλες πολιτικές περιορισμού της ισχύος του ομίλου Τζακ Μα αναμένεται να επηρεάσουν δραστικά τόσο την κερδοφορία όσο και την αποτίμηση του ομίλου, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters.

Η Ant Group αποδίδει μεγάλη σημασία στη σοβαρότητα της αναδιάρθρωσης», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της, προσθέτοντας ότι σχεδιάζεται να δημιουργήσει μια δραστηριότητας παρακολούθησης ιδιωτικών δανείων και να διαχωρίσει τις δύο κορυφαίες επιχειρήσεις δανεισμού της στην εταιρεία χρηματοδότησης καταναλωτών.

Στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας ανέφεραν ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ant θα διακόψει την «ακατάλληλη» σύνδεση μεταξύ της υπηρεσίας πληρωμών AliPay, της εικονικής επιχείρησης πιστωτικών καρτών Jiebei και της μονάδας καταναλωτικού δανείου Huabei.
Η κεντρική τράπεζα ζήτησε επίσης από την Ant να σπάσει το «μονοπώλιο της πληροφόρησης και να συμμορφωθεί αυστηρά με τις απαιτήσεις της επιχειρηματικής νομοθεσίας για τις πιστωτικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της Κίνας, από την πλευρά της η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Jack Ma συμφώνησε να βελτιώσει τα επίπεδα εταιρικής διακυβέρνησης και να «διορθώσει» τις παράνομες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες στον τομέα των πιστώσεων, της ασφάλισης και του πλούτου». Επίσης ζήτησε επίσης από την Ant να ελέγξει τους κινδύνους μόχλευσης και προϊόντων της και να ελέγξει τον κίνδυνο ρευστότητας των προϊόντων της και να «μειώσει ενεργά» το μέγεθος του τεράστιου ταμείου αγοράς χρημάτων Yu'eBao.