7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Δικαστικές περιπέτειες στην Ελλάκτωρ μετά τον αποκλεισμό της Greenhill των Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη από τη ΓΣ

Δικαστικές περιπέτειες στην Ελλάκτωρ μετά τον αποκλεισμό της Greenhill των Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη από τη ΓΣ

Οι δικαστικές περιπέτειες μεταξύ των μεγαλομετόχων της Ελλάκτωρ, της Greenhill Investments και των Ολλανδών, είναι το νέο επεισόδιο του σήριαλ στον, άλλοτε ισχυρότερο, κατασκευαστικό όμιλο της χώρας. Σήμερα, η Greenhill των Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη αποκλείστηκε από τη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, ύστερα από ψηφοφορία όπου υπήρξε απαρτία σε ποσοστό 56,24%.

Υπέρ ψήφισε της συμμετοχής της Greenhill ψήφισε το 4% των μετόχων και κατά το 84,26%. Απείχε το 11%. Ο εκπρόσωπος της Greenhill κ. Μπρέγιαννος προειδοποίησε ότι η εταιρία θα προχωρήσει σε σειρά μηνύσεων και οι σημερινές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης θα ακυρωθούν. Πρόκειται για πρωτοφανή, στα χρονικά, διαμάχη μεταξύ των μεγαλομετόχων της Ελλάκτωρ. 

Η Γενική Συνέλευση συνεχίζεται, με την ψηφοφορία επί των θεμάτων. Οι μέτοχοι δεν ενέκριναν τη συνολική διαχείριση για το 2020 (ποσοστό 81,54%), ενώ ενέκρινε με 98,1% την απαλλαγή των ορκωτών ελεγκτών για την εταιρική χρήση 01.01.2020 – 31.12.2020. Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης Γ. Μυλωνογιάννης είχε ήδη αναφέρει πριν την ψηφοφορία ότι η διοίκηση της εταιρείας προτείνει τη μη έγκριση της συνολικής διαχείρισης για τη χρήση του 2020, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαχειριστικός έλεγχος για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης.

Νωρίτερα το Liberal έγραφε: 

«Έξωση» της Greenhill από τη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ επιχειρείται με την έναρξη των διαδικασιών καθώς το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης υπό τον κ. Μυλωνογιάννη, δεν κάνει αποδεκτό έγγραφο της Aeolus σύμφωνα με το οποίο το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου έχει παραχωρηθεί στη Greenhill. To προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης ισχυρίζεται ότι η Greenhill δεν μπορεί να μετάσχει στη Γενική Συνέλευση δεδομένου ότι τα στοιχεία που διαθέτει από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών δείχνουν ότι τα δικαιώματα ψήφου ελέγχονται ακόμη από την Aiolos Investors

Ο εκπρόσωπος της Greenhill κ. Μπρέγιαννος αντέδρασε στην προσπάθεια αποκλεισμού της εταιρείας των Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη, επικαλούμενος έγγραφο της 14ης Ιουνίου 2021 της Aeolus προς την Ελλάκτωρ και ισχυριζόμενος ότι αποτελεί σαφές νομιμοποιητικό έγγραφο που παραχωρεί τα δικαιώματα άσκησης των δικαιωμάτων ψήφου στη Greenhill. «Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση θα είναι απολύτως παράνομη και θα κατατείνει στην έξωση της Greenhill από τη Γενική Συνέλευση τόνισε ο κ. Μπρέγιαννος.

Ο ίδιος είχε ζητήσει να αναρτηθεί αναλυτικά ο κατάλογος των μετόχων και των εκπροσώπων τους προκειμένου να εξεταστεί αναλυτικά, όπως και έγινε. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γ. Σ διέκοψε προσωρινά της Γ.Σ προκειμένου να εξεταστούν εκ νέου τα νομιμοποιητικά έγγραφα ενώ ο ίδιος νωρίτερα επέμενε ότι το εν λόγω έγγραφο της Aeolus στην ουσία διαψεύδει τον κατάλογο μετόχων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών που την εμφανίζει ως κάτοχο των δικαιωμάτων ψήψου, είναι ερμηνευτικό και δεν μπορεί να το κάνει αποδεκτό. Σε έγγραφο που παρουσίασε ο ίδιος από την Aeolus Investors η εταιρεία αναφέρει ότι όλες οι ενέργειες και δηλώσεις λαμβάνονται ιδίω δικαιώματι και όχι για λογαριασμό της Aeolus και όχι για τους αντιπροσώπους της.