Διήμερο επαφών με στελέχη επιχειρήσεων στο Παρίσι θα έχει ο Δ. Μάρδας

Διήμερο επαφών με στελέχη επιχειρήσεων στο Παρίσι θα έχει ο Δ. Μάρδας

Διήμερο επαφών με αξιωματούχους και στελέχη γαλλικών επιχειρήσεων, καθώς και με τον Γάλλο ομόλογό του Ματιάς Φελκ, θα έχει σήμερα και αύριο στο Παρίσι, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας.

Ο υφυπουργός φθάνει στη γαλλική πρωτεύουσα νωρίς το μεσημέρι. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, η πρώτη συνάντηση θα είναι στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με Γάλλους επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της πρεσβευτικής κατοικίας, όπου, μεταξύ άλλων, έχουν επιβεβαιώσει την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του υφυπουργού οι εκπρόσωποι των κάτωθι εταιρειών : ALSTOM (Μεταφορές, τραίνα), CLUB MED (διακοπές) SUEZ ENVIRONNEMENT (διαχείριση υδάτων και αποβλήτων ) THALES (Ηλεκτρονικά με εξειδίκευση στην αεροδιαστημική και άμυνα ) TOTAL ( πετρέλαια) TALENTIA VINCI (της Εθνικής Ένωσης εργοληπτών Δημοσίων έργων), UMIF (της Ενωσης επαγγελματικών και εταιρειών του ξενοδοχειακού τομέα), SYNTEC (Μηχανική και πληροφορική) MEDEF (Βιομήχανοι), καθώς και εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών.

Θα ακολουθήσουν επαφές με στελέχη του ΜΕΝΤΕΦ, που είναι η κατ'' εξοχή συνδικαλιστική οργάνωση της γαλλικής εργοδοσίας. Ο κ. Μάρδας θα συναντήσει την ηγεσία του διεθνούς και ευρωπαϊκού τμήματος του ΜΕΝΤΕΦ, τον πρόεδρο Μπερνάρ Σπιτς και τον αντιπρόεδρο Λοϊκ Αρμάν που είναι και πρόεδρος της Ορεάλ-Γαλλία.

Η αυριανή μέρα θα ξεκινήσει εκ νέου στο ΜΕΝΤΕΦ, όπου το πρωί ο κ. Μάρδας θα συναντήσει τον Γενικό Επιθεωρητή Επενδύσεων του οργανισμού Λουί Σβέϊτζερ, πολύ γνωστό Γάλλο επιχειρηματία, πρώην πρόεδρο της Ρενώ.

Ο κ. Σβέϊτζερ προεδρεύει επίσης στον οργανισμό «Γαλλία-Πρωτοβουλία», δίκτυο 230 οργανώσεων, που συνοδεύουν οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παραχωρώντας δάνεια «χωρίς εγγυήσεις» που στη Γαλλία ονομάζουν «prets d''honneur» (δάνεια τιμής).

Στις 4 το απόγευμα της αυριανής μέρας, ο Έλληνας υφυπουργός θα συναντήσει τον Γάλλο ομόλογό του Ματιάς Φεκλ, ενώ στη συνέχεια θα συναντήσει Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

Ο κ. Μάρδας θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ