Διεύρυνση ζημιών για Centric

Διεύρυνση ζημιών για Centric

Διεύρυνση ζημιών και πτώση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών εμφάνισε η Centric το 2015. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, τα αποτελέσματα της χρηματοοικονομικής και επενδυτικής λειτουργίας διαμορφώθηκαν ισχυρά αρνητικά καταγράφοντας ζημία 1,6 εκατ. ευρώ περίπου. Η ζημία αφορά κυρίως στην απομείωση της αξίας συμμετοχών του ομίλου σε εταιρίες που διαθέτει μειοψηφική συμμετοχή και που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυτιλίας. Η επίδραση του αρνητικού αποτελέσματος της χρηματοοικονομικής και επενδυτικής λειτουργίας όπως και η διαμόρφωση δικαιωμάτων μειοψηφίας που ξεπερνούν τα 700 χιλ. ευρώ οδήγησε τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ) στο να διαμορφώσουν ζημία ύψους 4,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 1,7 εκατ. ευρώ το 2014.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Centric κατά τη χρήση του 2015 ανήλθε σε 858,9 εκατ. ευρώ έναντι 1,040 δισ. το 2014, καταγράφοντας υποχώρηση κατά 17,43%.

Η απουσία σημαντικών αθλητικών γεγονότων κατά τη χρήση, (σε αντιδιαστολή με το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου το 2014) σε συνδυασμό με την αρνητική επίδραση της θέσπισης έλεγχου στην κίνηση κεφαλαίων και τη γενικότερη ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία, καθιστούν την μείωση του κύκλου εργασιών απόλυτα δικαιολογημένη.

Το μικτό κέρδος του ομίλου μειώθηκε κατά 26,48% ανερχόμενο σε 10,5 εκατ. ευρώ έναντι 14,3 εκατ. ευρώ το 2014. Η μείωση του μικτού κέρδους έρχεται ως αποτέλεσμα κυρίως της μείωσης του κύκλου εργασιών, αλλά και της αύξησης του ποσοστού που επιστρέφεται ως κέρδος στους παίκτες. Απόρροια του παραπάνω είναι η μείωση του περιθωρίου μεικτού κέρδους σε 1,22% από 1,37% κατά τη χρήση του 2014.

H σημαντική υποχώρηση των μικτού κέρδους οδήγησε στη διαμόρφωση αρνητικών κερδών προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων & συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) κατά ποσό 822 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 3,2 εκατ. ευρώ το 2014.

Ρύθμιση της αγοράς διαδικτυακής ψυχαγωγίας

Η εταιρεία Sporting Odds Ltd, θυγατρική εταιρεία του ομίλου της Gaming VC group, αδειοδοτημένη στην Αγγλία από την Βρετανική επιτροπή παιγνίων (Gambling Commission) και εκ των στρατηγικών συνεργατών του ομίλου Centric, έχει υπαχθεί εθελοντικά στο φορολογικό καθεστώς της μεταβατικής περιόδου της παραγράφου 12 του άρθρου 50 του ν. 4002/2011 και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα. Στην Κύπρο λειτουργεί βάσει του νόμου 106/2012.