Διευκρινίσεις εισηγμένων για Μαρινόπουλο

Διευκρινίσεις εισηγμένων για Μαρινόπουλο

Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της Π. Γ. Νίκας ΑΒΕΕ από την εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. ανέρχεται την 30/6/2016 σε 4,2 εκατ. ευρώ. Μέρος αυτού του ποσού (1 εκατ. ευρώ) έχει αναληφθεί από Εταιρεία Πρακτορείας Απαιτήσεων (Factoring). Ήτοι, ο πιστωτικός κίνδυνος από την Μαρινόπουλος Α.Ε. στη Νίκας ανέρχεται σήμερα σε 3,2 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, όπως αναφέρει, δεν έχει σχηματίσει πρόβλεψη για μη είσπραξη του ανωτέρω ποσού, καθώς βρισκόταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την Μαρινόπουλος Α.Ε. για διευθέτηση της οφειλής. Η Εταιρεία έχει προβεί σε έκδοση Διαταγής Πληρωμής επί των σφραγισμένων επιταγών εις χείρας της, εκδόσεως Μαρινόπουλος Α.Ε., ποσού 1.365.153 ευρώ. Για τη χρήση 2015, η συμμετοχή του Ομίλου Μαρινόπουλου στον κύκλο εργασιών της Π. Γ. Νίκας ΑΒΕΕ ανήλθε σε 7,5%.

Σημειώνεται πως η Νίκας έχει διακόψει τις παραδόσεις στην Μαρινόπουλος Α.Ε. από το Σεπτέμβριο 2015. 

Για τα αποτελέσματα της χρήσης και τα Ίδια Κεφάλαια της εταιρείας κατά την 31/12/2016, αυτά θα επηρεαστούν κατά το ποσό της πρόβλεψης που θα διενεργήσει η εταιρεία, αφού λάβει υπόψη της όλα τα δεδομένα και τις εξελίξεις έως εκείνη τη στιγμή. Με δεδομένο ότι οι νομικές διαδικασίες που αφορούν στη Μαρινόπουλος Α.Ε. είναι σε εξέλιξη, η εταιρεία δεν δύναται σήμερα να εκτιμήσει την πιθανή κατάληξη αυτών και επομένως να ποσοτικοποιήσει τις όποιες επιπτώσεις.

Μύλοι Κεπένου

Η Μύλοι Κεπένου δεν έχει την οποιαδήποτε συνεργασία ή/και επιχειρηματική ή συναλλακτική σχέση, άμεση ή/και έμμεση (λ.χ. από επιταγές πελατείας) με την Μαρινόπουλος Α.Ε., σημειώνει σε ανακοίνωσή της. 

Κατά συνέπεια, δεν διατηρεί και την οποιανδήποτε απαίτηση κατά αυτής, ληξιπρόθεσμη ή μη.

Εβροφάρμα

Η Εβροφάρμα αναφέρει ότι το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της εταιρείας και του ομίλου από την Μαρινόπουλος Α.Ε. κατά την 30/06/2016 ανέρχεται σε 677.939,58 ευρώ και της Express Μ Α.Ε. σε 40.254,11 ευρώ για το οποίο δεν υπάρχουν εξασφαλίσεις. Η εταιρεία και ο όμιλος είχε διενεργήσει προβλέψεις 121.754 ευρώ για την εκτιμώμενη κάλυψη ζημίας από τη μη ρευστοποίηση μέρους τους ανωτέρω υπολοίπου.

Οι πωλήσεις της εταιρείας και του ομίλου προς την Μαρινόπουλος Α.Ε. αποτελούν 1,22% και 2,43% του συνολικού κύκλου εργασιών μας για το α'' εξάμηνο του 2016 και για τη χρήση 2015, αντίστοιχα.

Σε περίπτωση που όλο το ανωτέρω ποσό καταστεί μη εισπράξιμο, η επίπτωση επί των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας και του ομίλου μας θα ανέλθει σε περίπου 596 χιλ. ευρώ ενώ η επίπτωση επί του κύκλου εργασιών εκτιμάται σε μείωση περίπου 1% για τη χρήση 2016. Η ενδεχόμενη επίπτωση επί των αποτελεσμάτων της εταιρείας και του Ομίλου, πέραν της ζημίας από τυχόν μη ρευστοποίηση της απαίτησης, δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί με σχετική ακρίβεια στο παρόν στάδιο.

Τέλος, σημειώνει πως ο όμιλος έχει σταματήσει τις παραδόσεις προϊόντων προς την Μαρινόπουλος Α.Ε.

Κρι-κρι

Η Βιομηχανία Γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ γνωστοποιεί ότι:

α) το τρέχον συνολικό ύψος των απαιτήσεων της εταιρείας από την Μαρινόπουλος Α.Ε. είναι της τάξης των 5.500 χιλ. ευρώ περίπου. Εξ αυτού, για ποσό 5.000 χιλ. ευρώ περίπου, έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής. Προς εξασφάλιση της απαίτησης, έχουν εγγραφεί υπέρ της εταιρείας προσημειώσεις υποθήκης επί 20 ακινήτων της Μαρινόπουλος Α.Ε. Τέλος, η εταιρεία έχει σχηματισμένη (με ημερομηνία 31/12/2015) σχετική πρόβλεψη επισφάλειας για ποσό 1.500 χιλ. ευρώ.

β) η συνεργασία της εταιρείας με την Μαρινόπουλος Α.Ε. έχει υποβαθμιστεί σημαντικά, και έτσι στην περίοδο 1/1-31/5/2016 αντιπροσώπευε το 3,2% του κύκλου εργασιών. Η εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι στο σύνολο της χρήσης 2016, οι πωλήσεις της εταιρείας προς την Μαρινόπουλος Α.Ε. δεν θα ξεπεράσουν το 1,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών.

γ) Δεδομένου ότι πλέον η συνεργασία της εταιρείας με την Μαρινόπουλος Α.Ε. είναι υποβαθμισμένη, η πρόσφατη αίτηση της Μαρινόπουλος Α.Ε. για υπαγωγή στη διαδικασία εξυγίανσης σύμφωνα με το αρθ.99 του ν.3588/07 δεν αναμένεται να έχει περαιτέρω επίπτωση επί του κύκλου εργασιών.

Οι επιπτώσεις επί των αποτελεσμάτων της χρήσης 2016 και επί των ιδίων κεφαλαίων, δεν μπορούν να εκτιμηθούν στην παρούσα φάση, καθώς εξαρτώνται από την εξέλιξη της διαδικασίας εξυγίανσης. Αν προκριθεί το προτεινόμενο επί της αιτήσεως σχέδιο, εκτιμάται ότι η σχηματισμένη πρόβλεψη θα κριθεί επαρκής και δεν θα υπάρξει επίπτωση στα αποτελέσματα της εταιρείας.

δ) Η έκθεση της εταιρείας σε πιστωτικό κίνδυνο προερχόμενο από τη συνεργασία με την Μαρινόπουλος Α.Ε. δεν αναμένεται να επεκταθεί, μιας και οι παραδόσεις προϊόντων έχουν διακοπεί.

Foodlink

Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της Foodlink και του ομίλου από την Μαρινόπουλος Α.Ε. κατά την 30/06/2016 ανέρχεται σε 3.085.883,60 ευρώ και σε 3.173.395,91 ευρώ αντίστοιχα για το οποίο δεν υπάρχουν εξασφαλίσεις. Επί του ποσού αυτού δεν έχει διενεργηθεί καμία πρόβλεψη κατά την 31/12/2015, καθόσον δεν συνέτρεχε κατά την ημερομηνία κλεισίματος ισολογισμού κανένας λόγος

β) Οι πωλήσεις της εταιρείας και του ομίλου προς την Μαρινόπουλος Α.Ε. για τη χρήση 2015 αποτελούν το 7,68% και 5,86% αντίστοιχα.

γ) Σε περίπτωση που όλο το ανωτέρω ποσό καταστεί μη εισπράξιμο, η επίπτωση επί των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας και του ομίλου μας εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 2 εκατ. ευρώ ενώ δεν αναμένεται σημαντική επίπτωση στον κύκλο εργασιών της εταιρείας δεδομένου ότι η ανάπτυξη νέων συνεργασιών εντός του 2016 είναι ικανή να ισορροπήσει την απώλεια εσόδων από την διακοπή της συνεργασίας με την «Μαρινόπουλος Α.Ε.».

Η διοίκηση της εταιρείας άλλωστε και με ανακοίνωσή της την 27η Ιουνίου 2016 είχε αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα της εταιρείας και παράλληλα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ηγετική θέση που κατέχει στο χώρο των logistics.

Σαράντης

Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της Εταιρείας από την εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 6,4 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία εχει από τον Δεκέμβριο του 2015 διακόψει τη συνεργασία με την Μαρινόπουλος Α.Ε., την οποία και δεν προμηθεύει πλέον με προϊόντα.

Διαβάστε ακόμη:

- Δεν υφίσταται απαιτήσεις των Νηρέα και Σελόντα από το Μαρινόπουλο

- Κανάκης ΑΒΕΕ: Καμία εκκρεμή απαίτηση από την εταιρεία Μαρινόπουλος