Διεθνές Βραβείο Ασφάλειας στην Κοινοπραξία Salini Impregilo -ΤΕΡΝΑ

Διεθνές Βραβείο Ασφάλειας στην Κοινοπραξία Salini Impregilo -ΤΕΡΝΑ

Βραβείο Ασφάλειας από το Βρετανικό Συμβούλιο Ασφάλειας για το 2015, σε αναγνώριση της δέσμευσής της να διασφαλίζει εξαιρετικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενούς της, απέσπασε η κοινοπραξία Salini Impregilo - ΤΕΡΝΑ, κατασκευάστρια του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η αναγνώριση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τη συνεχή προσπάθεια της ΤΕΡΝΑ, στα περισσότερα από 45 χρόνια δραστηριοποίησης της στο χώρο των κατασκευών, να παρέχει στους εργαζόμενούς της τις κατά το δυνατόν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, είτε βρίσκονται σε γραφεία είτε σε εργοτάξια ανά την Ελλάδα και τον κόσμο.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που αποτελείται από Πάρκο έκτασης 170.000 τμ, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή, ένα Κτίριο Στάθμευσης Αυτοκινήτων χωρητικότητας 1.000 θέσεων καθώς και τρία (3) βοηθητικά κτίρια ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2013, ενώ σε λίγες μέρες παραδίδεται ολοκληρωμένο. Για την κατασκευή του έχουν εργαστεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, καλύπτοντας περίπου 3.000.000 εργατοώρες.

Τα International Safety Awards για 58η χρονιά αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν σε παγκόσμιο επίπεδο τους οργανισμούς εκείνους, ανεξαρτήτως μεγέθους ή κλάδου, που απέδειξαν στους ανεξάρτητους κριτές της διοργάνωσης ότι μέσα στο προηγούμενο έτος τήρησαν τη δέσμευση τους για αποφυγή ατυχημάτων και ζητημάτων υγείας που σχετίζονται με το χώρο εργασίας.

Το Βρετανικό Συμβούλιο Ασφάλειας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που  για περισσότερο από μισό αιώνα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες με στόχο την κορυφαία διαχείριση ζητημάτων υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος σε χώρους εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναλάβει την εκπαίδευση εκατομμυρίων εργαζομένων σε εκατοντάδες χιλιάδες χώρους εργασίας.