Διάκριση για την Coca-Cola Τρία Έψιλον στον τομέα Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων

Διάκριση για την Coca-Cola Τρία Έψιλον στον τομέα Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων

Για τις επιδόσεις της στον κρίσιμο τομέα της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων διακρίθηκε η Coca-Cola Τρία Έψιλον με δυο βραβεία στη διοργάνωση Health & Safety Awards 2019. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία απέσπασε το Χρυσό Βραβείο για το πρόγραμμα «Ασφάλεια Βασισμένη στη Συμπεριφορά (BBS)» και τη διάκριση Winner για τη γενική στρατηγική στον τομέα Υγείας και Ασφάλειας στον κλάδο. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η Coca-Cola Τρία Έψιλον επενδύει σταθερά τόσο σε συνεχείς τεχνικές βελτιώσεις στους εργασιακούς χώρους, όσο και στην καλλιέργεια μιας ισχυρής κουλτούρας Υγείας και Ασφάλειας από όλους τους εργαζομένους, σε όλες τις βαθμίδες. Η προσέγγιση αυτή, εκφράζει τη φιλοσοφία της εταιρείας που έχει στο επίκεντρο τον εργαζόμενο, την ευημερία και την ασφάλειά του.

Το πρόγραμμα Ασφάλεια Βασισμένη στη Συμπεριφορά (BBS - Behaviour Based Safety), για το οποίο η εταιρεία έλαβε το Χρυσό Βραβείο, προάγει την κουλτούρα της ασφαλούς συμπεριφοράς, εμπλέκει ενεργά τους εργαζομένους στην παρακολούθηση των ασφαλών και μη ασφαλών συμπεριφορών και προτρέπει στη συζήτηση για την κατανόησή τους. Έχει σαν αποτέλεσμα τη συνεχή βελτίωση διαδικασιών μάθησης και εκπαίδευσης και ενθαρρύνει την ανατροφοδότηση. Λειτουργεί, δηλαδή, ως μέσο πρόληψης για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος εργασίας.

Παράλληλα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον κέρδισε και τη διάκριση Winner για τη συνολική της πολιτική στον τομέα της Υγείας και Ασφάλειας. Η εταιρεία εφαρμόζει ένα ολιστικό και σύγχρονο σύστημα δράσεων σε όλα τα επίπεδα, στο οποίο εντάσσονται ενέργειες όπως, μαθήματα ασφαλούς οδήγησης, παρακολούθηση των ασφαλών και μη ασφαλών συμπεριφορών, προγράμματα επιβράβευσης και παρακολούθησης απόδοσης των συστημάτων, ενώ εφαρμόζεται ενοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων.

«Η Υγεία & Ασφάλεια των ανθρώπων μας είναι κορυφαία προτεραιότητά μας. Δίνουμε πάντα μεγάλη προσοχή και επενδύουμε σημαντικούς πόρους για να παρέχουμε στους ανθρώπους μας ασφαλείς συνθήκες εργασίας και να προάγουμε την κουλτούρα της ασφαλούς συμπεριφοράς. Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν μία σημαντική επιβράβευση της προσπάθειας και των ενεργειών μας να προσφέρουμε στους ανθρώπους μας ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αναζητούμε και να υιοθετούμε πρακτικές για να είναι – και να παραμείνει – η εταιρεία μας, μία εταιρεία χωρίς ατυχήματα»,  δήλωσε  ο Νίκος Φαραντούρης, Sustainability Manager της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία μη-αλκοολούχων ποτών, η 7η  μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας και μία από τις 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα, με  50 χρόνια δραστηριότητας στη χώρα.  Η εταιρεία απασχολεί 1.500 εργαζόμενους, με ταλέντο και δεξιότητες, που καθημερινά  θέλουν να  γίνονται καλύτεροι και παράλληλα, να πετύχουν μία  θετική διαφορά στην κοινωνία με τη δραστηριότητά τους.  Οι άνθρωποί της,  την έχουν  κατατάξει ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους εργοδότες στη χώρα (Best Workplaces 2018). Παράλληλα,  είναι και εργοδότης επιλογής για τη νέα γενιά (έρευνα GEN Y, kariera.gr), αποτελώντας έτσι τη μοναδική εταιρεία του κλάδου τροφίμων και ποτών που βρίσκεται ταυτόχρονα στην πρώτη δεκάδα των δύο σημαντικότερων ερευνών για το εργασιακό περιβάλλον στη χώρα μας.