Διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας «FinQuest by Alpha Bank»

Διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας «FinQuest by Alpha Bank»

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στον νέο, ετήσιο διαγωνισμό ψηφιακής καινοτομίας FinQuest απευθύνει από σήμερα η Alpha Bank, με στόχο να αναδείξει το ψηφιακό μέλλον του χρηματοπιστωτικού τομέα υπό το πρίσμα των νέων τεχνολογιών που αλλάζουν ήδη τα δεδομένα στη λειτουργία των τραπεζών, θέτοντας σημαντικές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες.

Ο πρώτος διαγωνισμός FinQuest θα διαρκέσει συνολικά τρεις μήνες και θα αναζητήσει καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της νέας εποχής, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας. Ο διαγωνισμός θα βασίζεται σε μία πραγματική πρόκληση (Quest) του τραπεζικού τομέα, την οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδες ή Startup/Fintech εταιρίες που συνδυάζουν ευρύ φάσμα δεξιοτήτων και εμπειριών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καταθέτοντας την πρότασή τους έως τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, μέσω της ιστοσελίδας www.finquest.gr.

Οι ομάδες που θα επιλεγούν, θα ενταχθούν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2019 σε ένα πρόγραμμα εντατικής παρακολούθησης διάρκειας έξι εβδομάδων (accelerator), κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα σεμινάρια και να λάβουν καθοδήγηση (mentoring) από έμπειρα στελέχη της Τράπεζας και επαγγελματίες του χώρου της καινοτομίας. Στόχος είναι να καταστήσουν τις ιδέες τους περισσότερο ελκυστικές και εφαρμόσιμες στα πραγματικά δεδομένα του τραπεζικού τομέα, ενώ η Alpha Bank θα εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασιών με προτάσεις και λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της.

Στο τέλος Νοεμβρίου 2019, οι τελικές προτάσεις των ομάδων θα παρουσιασθούν σε ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία και θα αναδειχθούν οι τρεις καλύτερες. Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα αποτελείται τόσο από στελέχη της Alpha Bank, όσο και από στελέχη επενδυτικών ή συμβουλευτικών εταιριών με αναγνωρισμένη εμπειρία σε θέματα καινοτομίας, τεχνολογίας και ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, εκπροσώπους ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και διακεκριμένους επαγγελματίες στους τομείς των startup και του fintech.