Διαδικασίες εξπρές για απεμπλοκή του Ελληνικού

Διαδικασίες εξπρές για απεμπλοκή του Ελληνικού

Του Γιώργου Φιντικάκη

Την απεμπλοκή του Ελληνικού με διαδικασίες- εξπρές επιχειρεί η κυβέρνηση, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να αναλαμβάνει κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη, το γενικό συντονισμό του έργου.

Την ανακοίνωση έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, εκφράζοντας μάλιστα την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν μπει μπουλντόζες στο Ελληνικό, δεδομένου, όπως είπε ότι «τρέχουμε πάρα πολύ γι αυτό και θα το πετύχουμε».

Οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της επένδυσης επιβεβαιώνουν τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση για την επιτυχή ολοκλήρωση της. Άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προεκλογικά είχε δεσμευθεί πως άμεσα με την ανάληψη των καθηκόντων του θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξει ούτε λεπτό καθυστέρηση.

Υπενθυμίζεται ότι για το ξεπάγωμα του έργου εκκρεμούν τρεις κοινές υπουργικές αποφάσεις αλλά και θέματα όπως αυτό των κοινόχρηστων και κοινωφελών εκτάσεων εντός της έκτασης των 6.000 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου.

Σημειώνεται πως για το θέμα αυτό ο κ. Γεωργιάδης είχε νωρίτερα συνάντηση με τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωσταντάτο.

Εκτός από κίνηση υψηλού συμβολισμού, η σύσκεψη στο Μαξίμου ήταν και ουσίας, καθώς βάζει μπροστά το σκέλος των επόμενων βημάτων για να ξεπαγώσει η επένδυση, και συγκεκριμένα την έκδοση των τριών κοινών υπουργικών αποφάσεων που εκκρεμούν.

Εκείνη για την πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου, που αφορά τους όρους των εμπορικών χρήσεων του ουρανοξύστη, δηλαδή του ολοκληρωμένου κέντρου αναψυχής (IRC), που θα φιλοξενήσει το καζίνο του Ελληνικού, και η οποία συνιστά καταλύτη για την πρόοδο του έργου. Αυτήν για την ζώνη ανάπτυξης του ακινήτου που προσδιορίζει τις ακριβείς χρήσεις. Και εκείνη που εκδόθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για το μητροπολιτικό πάρκο, και η οποία επειδή δημιουργεί νέα εμπόδια στο έργο, θα αντικατασταθεί άμεσα.