Deutsche Bank: Συνεχίστηκε η κερδοφορία για τέταρτο τρίμηνο

Deutsche Bank: Συνεχίστηκε η κερδοφορία για τέταρτο τρίμηνο

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη β΄ τριμήνου παρά την πτώση στα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική και κάποια μη αναμενόμενα κόστη, σύμφωνα με τα στοιχεία τριμήνου. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 692 εκατ. ευρώ, έναντι των ζημιών 77 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για κέρδη 372 εκατ. Ευρώ.

Επίσης, η τράπεζα αποφάσισε να εγκαταλείψει έναν βασικό της στόχο - αυτόν για τη μείωση του κόστους στα 16,7 δισ. ευρώ μέχρι το 2022. Μεγάλο μέρος της ανοδικής πορείας της τράπεζας, βασίστηκε στην επενδυτική τράπεζα της Deutsche Bank, του μεγαλύτερου τμήματος δημιουργίας εσόδων του ομίλου, που βοήθησε ώστε η τράπεζα να καταγράψει μικρά κέρδη για το 2020, τα πρώτα μετά πέντε χρόνια ζημιών.

Τα κέρδη στη μονάδα investment unit οδήγησε την τράπεζα στο ισχυρότερο τρίμηνο της επταετίας στις αρχές του 2021. Τα έσοδα της μονάδας μειώθηκαν 11% στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Όλες οι μονάδες μας συνεισέφεραν στην αύξηση της κερδοφορίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο CEO, Κριστιάν Σεβινγκ, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα τώρα «είναι να συνεχίσουμε με την πειθαρχημένη εκτέλεση του σχεδίου αναμόρφωσής μας, το ένα τρίμηνο μετά το άλλο».

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από την αναδιοργάνωση της τράπεζας πριν από δύο χρόνια, αλλά και οι αμερικανικές ανταγωνιστικές επίσης κατέγραψαν πτώση στο τρίμηνο.