Deutsche Bank: Δυναμική ανάπτυξη για τις τράπεζες - Νέες τιμές στόχοι

Deutsche Bank: Δυναμική ανάπτυξη για τις τράπεζες - Νέες τιμές στόχοι

Εκ νέου ξεκινά η Deutsche Bank την κάλυψη των μετοχών ελληνικών τραπεζών, με τις συστάσεις να είναι buy για Εθνική Τράπεζα και Αlpha Bank. H πρώτη με τιμή στόχο 4,5 ευρώ και η δεύτερη 1,55 ευρώ. Την ίδια στιγμή δίνει σύσταση «hold» για τις Eurobank (τιμή στόχος 0,8 ευρώ) και Τράπεζα Πειραιώς (τιμή - στόχος 1,55 ευρώ). Σύμφωνα με την έκθεση το εγχώριο τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης και έχει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. 

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο, όπου πρέπει να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των κόκκινων δανείων που είχαν συσσωρευθεί για χρόνια, αλλά πλέον στόχος είναι η ενίσχυση της κερδοφορίας τους. Επισημαίνουν πως οι τράπεζες είναι κεφαλαιακά θωρακισμένες, ενώ έχει μειωθεί το κόστος κινδύνου. H Deutsche Bank επισημαίνει πως τα κόκκινα δάνεια έχουν μειωθεί αισθητά, καθώς οι προσπάθειες των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Παράλληλα οι αναλυτές προβλέπουν πως θα υπάρξει σύγκλιση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες έως το 2024. Ο μέσος όρος των δεικτών αποδοτικότητας RoTE θα διαμορφωθεί στο 7% έως το 2023, αναφέρουν οι αναλυτές. Η τράπεζα εκφράζει την προτίμησή της στην ΕΤΕ  και την Alpha Bank , καθώς  αμφότερες παρουσιάζουν ισχυρά κεφάλαια και κάλυψη. Επίσης εμφανίζουν δυνητικά καλή κερδοφορία, σε ελκυστικούς πολλαπλασιαστές. Οι αναλυτές σημειώνουν πως  η Eurobank παρουσιάζει πιο ώριμο προφιλ, ενώ για την Πειραιώς προβλέπεται πως θα υστερήσει σε επίπεδο κεφαλαίων, κερδοφορίας και κάλυψης. Τέλος, οι αναλυτές εκτιμούν πως τα έσοδα των τραπεζών θα ανακάμψουν πιο αργά.