Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, 01:02

-A +A

Δεύτερο κρούσμα «τακτοποίησης ημετέρων» από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Δεύτερο κρούσμα «τακτοποίησης ημετέρων» από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο
-A +A

Του Χρήστου Ν. Κώνστα

Ανάστατο είναι πάλι το Υπουργείο Οικονομικών, με τις …εμπνεύσεις και τις μεθοδεύσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου που νιώθει ότι οι μέρες του στην εξουσία είναι μετρημένες και προσπαθεί να «χτίσει» την άμυνά του για την επόμενη -μετά τις εκλογές- περίοδο.

Οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν την ΕΔΕΛ.

Αντιθέτως, φόβο και τρόμο θεωρούν την  Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ) οι Υπουργοί, οι Γενικοί Γραμματείς και τα Διευθυντικά στελέχη όλων των Υπουργείων, όσων διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους και ευρωπαϊκά κονδύλια κάθε μορφής.

Οι καλοπληρωμένοι και ιδιαίτερα καταρτισμένοι υπάλληλοι της ΕΔΕΛ, εργαζόμενοι με καλά πτυχία και εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές, είναι επιφορτισμένοι με τη διενέργεια ελέγχων των Διαχειριστικών Αρχών, της Αρχής Πληρωμής, των τελικών δικαιούχων και πράξεων.

Με μια μικρή δόση υπερβολής θα μπορούσαμε να τους θεωρήσουμε ως τους «οικονομικούς εισαγγελείς» του Υπουργείου Οικονομικών χωρίς φυσικά να διαθέτουν εισαγγελικές εξουσίες.

Ξαφνικά, τέλη Σεπτεμβρίου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποφάσισε να αφήσει το «δικό του στίγμα» σ' αυτό το πανίσχυρο ελεγκτικό όργανο. Αποφάσισε να το «δημοκρατικοποιήσει»:

· Εξέδωσε Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με την οποία στο εξής για να ενταχθεί κάποιος υπάλληλος του Υπουργείου στο Μητρώο Ελεγκτών της ΕΔΕΛ είναι αρκετό ακόμη και ….πτυχίο Λυκείου(!!).

Είναι προφανής, προφανέστατη η προσπάθεια του …κόμματος να βάλει τα …δικά του παιδιά, σ' αυτό το υπερ-εποπτικό όργανο του Υπουργείου Οικονομικών όχι μόνο για τις υπόλοιπες λίγες μέρες της παρούσας κυβέρνησης αλλά κυρίως για την αμέσως επόμενη περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειάζεται ένα «μάτι» κι πολλά «αυτιά» στα υπουργεία της επόμενης κυβέρνησης.

Τα στελέχη της ΕΔΕΛ μιλούν για συνειδητή προσπάθεια «υποβάθμισης» του οργάνου ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί -όπως είναι φυσικό- και τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις Βρυξέλλες είναι ήδη …υποψιασμένοι με τις πρακτικές του Ευκλείδη Τσακαλώτου ιδιαίτερα μετά την τελευταίες... υπόγειες αυξήσεις στα... ειδικά μισθολόγια των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, που χωρίς λόγο... συμπαρέσυραν προς τα πάνω και τα μισθολόγια των 3.000 υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομίας, της ΕΛΣΤΑΤ, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου…

Φωτογραφία intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα