Γ. Βρούτσης: «Δεσμευτική για όλους η μείωση 40% στο ενοίκιο»

Γ. Βρούτσης: «Δεσμευτική για όλους η μείωση 40% στο ενοίκιο»

Δεσμευτικό για όλους χαρακτήρισε το μέτρο μείωσης 40% στο ενοίκιο ο Γ. Βρούτσης, τονίζοντας πως η ΠΝΠ ισχύει για όλους. Δεν υπάρχει «δεν το κάνω» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας απαντώντας στο ενδεχόμενο κάποιοι ιδιοκτήτες να αρνηθούν να εφαρμόσουν το μέτρο.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως «στη βάση αυτή, τα έντυπα που υποβάλλονται στην Εργάνη και για επιχειρήσεις και για εργαζόμενους είναι δεσμευτικό και υποχρεωτικό για όλους».

Ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί ολόκληρο στους εργαζόμενους. Μάλιστα, στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που λειτουργούν, θα καταβληθεί το προβλεπόμενο διάστημα, δηλαδή την Μεγάλη Εβδομάδα.

Σε ότι αφορά στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή, το επίδομα του Πάσχα, θα δοθεί έως τις 30 Ιουνίου, ενώ τη διαφορά που θα υπάρξει από το διάστημα που η επιχείρηση παραμένει κλειστή (από μέσα Μαρτίου έως τέλη Απριλίου) θα την καταβάλει το υπουργείο μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο υπουργός προέτρεψε όσες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα «ακόμα και αν συγκαταλέγονται τις πληττόμενες» να καταβάλλουν το επίδομα στους εργαζομένους στην ώρα τους.

Αναφορικά με το επίδομα των 800 ευρώ, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι οι διαδικασίες υποβολής στην πλατφόρμα παρατάθηκαν «μέχρι τις 10 Απριλίου λόγω της επέκτασης του αριθμού των ΚΑΔ».