Δεν ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Δεν ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Αν και από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Τσίπρας είχε ανακοινώσει πως η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα θα ανοίξει την Τρίτη (4.12.2018), ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΗΔΙΚΑ αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Αναστάσιο Τάγαρη, «αύριο (σ.σ. την Τρίτη) αναμένεται να δημοσιευθεί η ΚΥΑ και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όπως πέρυσι».

Ο κ. Τάγαρης σημείωσε ότι πέρυσι η πλατφόρμα είχε ανοίξει σε δύο δόσεις, εφόσον αφού άνοιξε η πλατφόρμα, έγιναν σε δεύτερο στάδιο κάποιες βελτιώσεις προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να προσθέσουν ένα τέκνο που γεννήθηκε μέσα στο έτος, να κάνουν κάποιες αλλαγές στο ΙΒΑΝ κ.λπ. «Φέτος, αυτά θα είναι ενσωματωμένα από την αρχή στο σύστημα», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πληρωμή του μερίσματος «αναμένεται να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου», διευκρινίζοντας πως «η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά, προκειμένου να κάνουν αιτήσεις όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα».

Ο κ. Τάγαρης συνέστησε σε όσους πολίτες είχαν πρόβλημα πέρυσι σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ «να πάνε στα ΚΕΠ να τα διορθώσουν τώρα και να μην περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα».

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε «πως για τους συνταξιούχους άνω των 70 θα "τρέξει" αυτόματα η αίτηση για καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο αν δουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί, τότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να το λάβουν».

Τέλος, ο κ. Τάγαρης διευκρίνισε πως «όσοι έχουν φιλοξενούμενους, θα πρέπει να τους δώσουν τη συναίνεσή τους προκειμένου να κάνουν την αίτηση καθώς θα πρέπει να δοθούν τα στοιχεία τους». 

 

 

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Αναστάσιος Τάγαρης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

 ενώ τόνισε ότι στόχος είναι η πληρωμή να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά. «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να γίνουν και τμηματικές πληρωμές», υπογράμμισε.