Deloitte: Ιδρύει «μονάδα» ερευνών στη Θεσσαλονίκη, 200 εργαζομένων

Deloitte: Ιδρύει «μονάδα» ερευνών στη Θεσσαλονίκη, 200 εργαζομένων

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Θέλοντας να επεκτείνει τις δραστηριότητές στη Βόρεια Ελλάδα η οποία έχει σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα και αξιοσημείωτη επιχειρηματικότητα αλλά και να ελκύσει μια νέα γενιά χαρισματικών και εξειδικευμένων επαγγελματιών, η Deloitte Ελλάδας ιδρύει νέο Κέντρο Ερευνών στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, η Deloitte Ελλάδας δημιουργεί το Alexander Competence Center, το οποίο στεγάζεται ήδη από τις αρχές του νέου έτους στην Τεχνόπολη της Θεσσαλονίκης σε χώρους 2.000 τ.μ. Στο φιλόδοξο project, έως το 2020 σχεδιάζεται να προσληφθούν έως και 200 νέοι επιστήμονες, ενώ στόχος είναι να λειτουργήσει σαν «φυτώριο» καινούριων και ανερχόμενων στελεχών.

Στόχος είναι αυτό το «φυτώριο» να καταστεί σταδιακά πρότυπο κέντρο δημιουργίας τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και παραγωγικότητας, ελκύοντας απόφοιτους πανεπιστημίων με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης, με σκοπό να εργαστούν πάνω σε έργα, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία.

Άλλωστε ένα πολύ μεγάλο μέρος του συνολικού κύκλου εργασιών της Deloitte, ίσως και άνω του 40%, αφορά έργα Πληροφορικής για επιχειρήσεις και φορείς, αλλά και την σύγχρονη ψηφιακή επιχείρηση.

Όπως τόνισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte Eλλάδας Δημήτρης Κουτσόπουλος, «ήδη περισσότεροι από 35 νέοι επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων στους τομείς των συμβουλευτικών, τεχνολογικών, χρηματοοικονομικών, φορολογικών, υπηρεσιών διαχείρισης εταιρικού κινδύνου και ελεγκτικών υπηρεσιών εργάζονται πάνω στην υλοποίηση σημαντικών έργων. Παράλληλα, η διαδικασία αξιολόγησης και προσλήψεων συνεχίζεται, με στόχο οι νέες θέσεις εργασίας να φτάσουν τις 200 ως το 2020».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσόπουλο, «η επιλογή της Deloitte Ελλάδας για τη δημιουργία του Alexander Competence Center στη Θεσσαλονίκη, εδράζεται στη μεγάλη δυναμική και το εξαιρετικά υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο της πόλης, με την παρουσία πολλών σημαντικών πανεπιστημίων, καθώς και από την πολυπολιτισμικότητα και την ανοιχτή σκέψη των ανθρώπων της».

Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι μεγάλες οικονομικές δυνατότητες της Θεσσαλονίκης αλλά και οι νέες προοπτικές που ανοίγονται από μεγάλα projects, όπως η αξιοποίηση του λιμανιού αλλά και το σιδηροδρομικό δίκτυο, που θα καταστήσουν τη Βόρεια Ελλάδα ισχυρό κόμβο στα Βαλκάνια.

Deloitte: Σε 154 χώρες παγκοσμίως

Η Deloitte Ελλάδας δραστηριοποιείται στη χώρα μας περίπου 35 χρόνια, ενώ στελεχώνεται με περισσότερους από 600 συμβούλους, ενώ είναι μέλος της Deloitte Touche Tohmatsu Limited της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκοσμίως με έδρα τις ΗΠΑ.

Προσφέρει ολοκληρωμένες ελεγκτικές, φορολογικές, χρηματοοικονομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω ενός εκτεταμένου διεθνούς δικτύου που εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση σε γνώση, συνεργασίες και τοπική υποστήριξη στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Η Deloitte είναι η μεγαλύτερη, σε μέγεθος και εύρος δεξιοτήτων, εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Απασχολεί περισσότερα από 200.000 στελέχη σε 154 χώρες και 650 γραφεία, επιτυγχάνοντας ετήσιο κύκλο εργασιών USD 32,4 δισ. (2013).

Μεταξύ των πελατών της Deloitte περιλαμβάνονται οι μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, σημαντικές τοπικές επιχειρήσεις και κρατικοί οργανισμοί σε κάθε χώρα, καθώς επίσης και ταχέως αναπτυσσόμενες διεθνείς επιχειρήσεις.

Η Deloitte προσφέρει τις υπηρεσίες της στο 81% των εταιρειών που περιλαμβάνονται στη λίστα Fortune Global 500® και πιο συγκεκριμένα στο: • 92% του κλάδου τεχνολογίας, ΜΜΕ και τηλεπικοινωνιών • 80% του βιομηχανικού κλάδου • 92% του κλάδου υγείας • 83% του χρηματοοικονομικού κλάδου • 67% του κλάδου ενέργειας και φυσικών πόρων • 83% του κλάδου καταναλωτικών αγαθών και μεταφορών.