Dell: Νέες λύσεις και προϊόντα καλύπτουν τις ανάγκες επιχειρήσεων και ανοίγουν τον δρόμο για το ψηφιακό μέλλον

Dell: Νέες λύσεις και προϊόντα καλύπτουν τις ανάγκες επιχειρήσεων και ανοίγουν τον δρόμο για το ψηφιακό μέλλον

Οι νέες λύσεις και προϊόντα της Dell Technologies παρουσιάστηκαν από στελέχη της επιχείρησης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε από την πολυεθνική στις 29 Απριλίου και αφορούσε στην ενημέρωση για το virtual event «Dell Technologies World» που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο.

Ο Sam Grocott, SVP Business Unit της Dell παρουσίασε την επίσημη έναρξη του Dell Technologies APEX. Το νέο προϊόντα έχει ξεκινήσει ήδη από το Dell Technologies World 2020 και είναι ένα εξελισσόμενο project. Πλέον όμως έρχονται και νέες λύσεις να ενισχύσουν και να εξελίξουν το συγκεκριμένο project. To νέο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων as-a-Service βασίζεται στα προϊόντα και στις λύσεις cloud της Dell, απλοποιώντας τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις διεθνώς επεξεργάζονται δεδομένα και χρησιμοποιούν τεχνολογικά προϊόντα. Η στρατηγική της εταιρείας; Όπως αναφέρθηκε στη Συνέντευξη Τύπου τρεις είναι οι βασικοί πυλώνες των νέων τεχνολογιών. Πρώτον η ευκαιρία, δηλαδή η αύξηση της προστιθέμενης αξίας στις εταιρείες που χρησιμοποιούν προϊόντα της Dell και η επακόλουθη ανάπτυξη της εμπειρίας του καταναλωτή. Δεύτερον, η εταιρεία βλέπει τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ως συνεργάτες και στοχέυει στην παροχή των καλύτερων λύσεων για την επιχείρηση. Τρίτον, στόχος των λύσεων της Dell είναι η αύξηση των εσόδων και των κερδών των συνεργατών της, για αυτό και τα προγράμματά της προσφέρουν πολλά οφέλη.

Σε μία εποχή που η διαχείριση, αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων των επιχειρήσεων είναι το ζητούμενο και το βασικό στοίχημα για να μπορέσει μια επιχείρηση να μετασχηματιστεί ψηφιακά, η Dell προσφέρει καινοτόμες λύσεις και προϊόντα προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως τονίστηκε στη Συνέντευξη Τύπου το 75% των επιχειρήσεων θα παράγουν data και δεδομένα εκτός των data center έως το 2025, ενώ η αύξηση των εφαρμογών για τη διαχείριση δεδομένων θα φτάσει το 800% έως το 2024.

Στόχος των λύσεων της Dell είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των data του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Δηλαδή τα θετικότερα στοιχεία από τον κάθε τομέα να ενωποιηθούν και να αποτελέσουν τη βάση στα νέα προϊόντα της εταιρείας. Στον ιδιωτικό τομέα επικρατεί η φιλοσοφία της μετατόπισης του ρίσκο, της γρήγορης εφαρμογής και του κόστους της. Αντίθετα, στο δημόσιο τομέα επικρατεί η αυξημένη προστιθέμενη αξία και οι απλές διαδικασίες. Το νέο προϊόντα APEX της Dell ενοποιεί τα θετικά στοιχεία των δύο ανωτέρω κλάδων.

Το portfolio των προϊόντων APEX συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή, άμεση, ασφαλή και γρήγορη διαχείριση των δεδομένων και των IT υπηρεσιών μιας επιχείρησης. Στην ουσία τα νέα προϊόντα υιοθετούν το τρίπτυχο ευκολία χρήσης, διαφάνεια και υψηλή προστιθέμενη αξία.

Πρόκειται για λύσεις που συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμός μιας επιχείρησης , έχοντας πολλαπλά οφέλη για την ίδια. Για παράδειγμα, το APEX Data Storage Services εόιναι ένα portfolio προϊόντων που συμβάλλει στην αποθήκευση και επεξεργασία μαζικών δεδομένων. Το νέο προϊόν είναι διαθέσιμο και οι επιχειρήσεις καταβάλλουν ένα αντίτιμο όταν το χρησιμοποιήσουν.

Σε ό,τι αφορά τις cloud υπηρεσίες το APEX Cloud Services είναι μία πολλά υποσχόμενη υπηρεσία, η οποία είναι γρήγορη, ποιοτική, ασφαλής και εγγυάται τις λειτουργίες μιας επιχειρήσεις σε περιβάλλον cloud. Οι πελάτες του πολυεθνικού κολοσσού όμως μπορούν να δημιουργήσουν και τη δική του on-demand υπηρεσία σε περιβάλλον cloud μέσω της APEX Custom Solutions. Με την APEX Console όλες οι υπηρεσίες APEX διαχειρίζονται εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, ενώ μέσα στο έτος λανσάρεται το APEX with Equinix. Πρόκειται για ένα σύστημα που συνδυάζει όλες τις κορυφαίες υπηρεσίες APEX και παραδίδει ένα μοναδικό σύστημα στις επιχειρήσεις.

Γίνεται σαφές πως η Dell στέκεται «σύμμαχος» και «συνοδοιπόρος» στην προσπάθεια των επιχειρήσεων διεθνώς να μετεξελιχθούν και να κάνουν την ψηφιακή μετάβαση. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός όμως δεν είναι απαραίτητος για την ίδια τη λειτουργία μιας επιχείρησης, αλλά και για την επιβίωσή της. Άλλωστε τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα είναι πολλά και όποιος δεν τα έχει, δύσκολα θα καταφέρει να επιβιώσει στο νέο ψηφιακό μέλλον που είναι ήδη…παρόν.