Deliveroo: Εξαγορά μεριδίου από την ανταγωνιστική Delivery Hero

Deliveroo: Εξαγορά μεριδίου από την ανταγωνιστική Delivery Hero

Η γερμανική Delivery Hero έχει αποκτήσει ποσοστό 5,09% στην ανταγωνιστική εταιρεία παράδοσης τροφίμων Deliveroo, οδηγώντας τη μετοχή της βρετανικής εταιρείας στο υψηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τον Μάρτιο.

Η αξία της Deliveroo είναι περίπου 8 δισ. λίρες, οπότε η επένδυση του Delivery Hero είναι περίπου 400 εκατ. λίρες. Η Deliveroo αρνήθηκε να σχολιάσει το ακριβές μέγεθος της επένδυσης.

Το ποσοστό αποτιμάται στα 284 εκατ. στερλίνες (335 εκατ. ευρώ) με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής.

Οι online πλατφόρμες τροφίμων όπως γιο Delivery Hero, Deliveroo, Uber Eats, Just Eat Takeaway.com, έχουν επωφεληθεί από την αύξηση της ζήτησης στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά ορισμένοι αναλυτές αμφισβητούν το κατά πόσο οι δραστηριότητες αυτές θα παραμείνουν καθώς ανοίγουν εκ νέου τα εστιατόρια.

Η Deliveroo που ιδρύθηκε το 2013, έλαβε ώθηση από την Amazon το 2019 όταν ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου διεξήγαγε έναν γύρο χρηματοδότησης 575 εκατ. δολαρίων για την εταιρεία. Από την άλλη, η Delivery Hero, η οποία είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το Deliveroo με κεφαλαιοποίηση περίπου 30 δισ. ευρώ (35 δισ. δολάρια), κατέχει επίσης μειοψηφικά μερίδια σε εταιρείες διανομής τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των Glovo, Just Eat Takeaway, Rappi και Zomato.