Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, 10:57

-A +A

Folli Follie: Δεκτή η αίτηση της Επ. Κεφαλαιαγοράς για αλλαγή διοίκησης - Το νέο ΔΣ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, 10:57
Δεκτή η αίτηση της Επ. Κεφαλαιαγοράς για αλλαγή διοίκησης - Το νέο ΔΣ
-A +A

Δεκτή έκανε το Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για διορισμό προσωρινής διοίκησης στη Folli Follie, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Η συζήτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών του αιτήματος της Κεφαλαιαγοράς για αντικατάσταση μελών του ΔΣ της εταιρείας, ήταν επεισοδιακή με τις πλευρές της Επιτροπής και των υπό αντικατάσταση μελών να ανταλλάσσουν «βέλη». Σημειώνεται ότι η εποπτική αρχή έκανε χρήση των νέων διατάξεων (άρθρο 40 του ν.4640/2019) που έχει θεσμοθετήσει τη δυνατότητα της να ζητά δικαστική συνδρομή για την προσωρινή αντικατάσταση, υπό προϋποθέσεις, μέλους ή μελών του ΔΣ σε εισηγμένες εταιρείες.

Η πλευρά της Επιτροπής υποστήριξε ότι προκύπτουν ενδείξεις «συνεννόησης» μελών του ΔΣ με τον πρώην CEO και μετέπειτα μέλος του Δ.Σ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και άλλα 11 άτομα κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις στο πολύκροτο σκάνδαλο. Επίσης ανέπτυξε ότι υπάρχουν ενδείξεις «σύγκρουσης συμφερόντων» μεταξύ των συγκεκριμένων μελών του ΔΣ και της εταιρείας.

Από την πλευρά της η Folli Follie ανακοίνωσε εχθές ότι θα προσφύγει κατά της δέσμευσης των μετοχών της Dufry που κατέχει, από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση τηςΒΒ Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάνοντας εκ νέου χρήση της διάταξης του άρθρου 40 παρ.2 του ν.4640/2019, που θεσμοθετεί τη δυνατότητά της να ζητάει από το δικαστήριο τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για τον προσωρινό διορισμό Δ.Σ. εισηγμένης εταιρίας, υπό προϋποθέσεις, κατέθεσε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής, ζητώντας τον διορισμό προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρία».

Η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής, που εκδόθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο, έκανε δεκτό το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και διόρισε προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας με μέλη τους κ.κ.:

1) Σάμιο Γεώργιο του Αναστασίου,

2) Ιωαννίδη Γεώργιο του Ιωάννη,

3) Βαλαχή Δημήτριο του Ευστρατίου,

4) ZhangG. Haolei του Genzhu,

5) Μαδιανό Μιχαήλ του Νικολάου,

6) Παρλαβάτζα Βασίλειο του Νικολάου,

7) Δοντά Περικλή του Νικολάου,

8) Πεντάζο Ηλία του Παναγιώτη,

9) Σιγανίδη Γεώργιο του Κωνσταντίνου,

10) Μομφερράτο Γεώργιο του Νικολάου,

11) Στυλιανό Φράγκο, του Φραγκούλη

προκειμένου να διαχειρίζονται τις επείγουσες υποθέσεις της καθώς και τη διενέργεια των αναγκαίων διαχειριστικών πράξεων για την ομαλή λειτουργία της Εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων ενεργειών για την επίτευξη εξυγίανσης έως την συζήτηση της αίτησης και υπό τον όρο αυτής.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει στη σημερινή Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση των Μετόχων σε σχέση με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της Εταιρίας από τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017 έως σήμερα, τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της Εταιρίας κατά παντός υπευθύνου καθώς και τις ενέργειες για την εξυγίανση της Εταιρίας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα