8ος χρόνος, ημέρα 2279η
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Deere: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη του τρίτου τριμήνου

Deere: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη του τρίτου τριμήνου
Shutterstock

Η εταιρεία κατασκευαστικού και αγροτικού εξοπλισμού Deere & Co, ανακοίνωσε κέρδη γ΄ τριμήνου χρήσης τα οποία υπερδιπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη της χρήσης.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,67 δισ. δολάρια ή 5,32 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των 811 εκατ. δολαρίων ή 2,57 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 4,58 δολάρια. Τα έσοδα αυξήθηκαν 29,2% στα 11,53 δισ. δολάρια, πολύ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 10,30 δισ. δολάρια.

«Τα ισχυρά μας αποτελέσματα, αποτέλεσμα όλων ουσιαστικά των κατηγοριών προϊόντων, είναι απόδειξη των εξαιρετικών προσπαθειών των εργαζόμενων και των προμηθευτών μας να κρατήσουν λειτουργικά τα εργοστάσια και να εξυπηρετηθούν οι πελάτες, τη στιγμή που υπομένουν σημαντικές πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Τζόν Μέι.

Η εταιρεία αναβάθμισε ακόμη τις εκτιμήσεις για το 2021 και τώρα αναμένει κέρδη 5,7-5,9 δισ. δολάρια έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 5,3-5,7 δισ. δολάρια.