ΔΕΔΑ: Δημοπράτηση έργων 180 εκ. ευρώ για δίκτυα φυσικού αερίου στην Περιφέρεια

ΔΕΔΑ: Δημοπράτηση έργων 180 εκ. ευρώ για δίκτυα φυσικού αερίου στην Περιφέρεια

Έως το τέλος του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση των έργων για την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου σε 34 πόλεις της χώρας, επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Βασίλης Κοτρώνης μιλώντας στο 1ο Συνέδριο «GREEN DEAL GREECE 2021» που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ήδη τον τελευταίο χρόνο η ΔΕΔΑ έχει προχωρήσει στη δημοπράτηση έργων, ύψους 180 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια και μεγάλο μέρος αυτών έχει, ήδη, συμβασιοποιηθεί. Το συνολικό ύψος των επενδύσεων που θα γίνουν σε υποδομές διανομής φυσικού αερίου, όπως ανέφερε ο. κ. Κοτρώνης, αγγίζουν συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και έπονται οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας για τις οποίες έχουν ανακηρυχθεί προσωρινοί ανάδοχοι των έργων και η διαδικασία αξιολόγησης βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης. Ακολουθούν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου τα έργα δημοπρατούνται αυτό το διάστημα, καθώς και οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου.