Deal στην Ενέργεια: Ο ΗΡΩΝ απέκτησε την Green

Deal στην Ενέργεια: Ο ΗΡΩΝ απέκτησε την Green

Σε μια σημαντική κίνηση που δείχνει την ένταση που επικρατεί στην αγορά ηλεκτρισμού, προχώρησε ο ΗΡΩΝ του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, που απέκτησε την εταιρεία Green.

Πιο συγκεκριμένα, η ΗΡΩΝ Θερμοηλεκτρική Α.Ε., εταιρεία του Ομίλου ΗΡΩΝ πρόκειται να αποκτήσει τον έλεγχο τμήματος της επιχείρησης Greek Environmental and Energy Network (Green), μέσω της μεταβίβασης των πελατών λιανικής της Green, υπό την αίρεση της συμφωνίας των πελατών αυτών και τη σχετική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Με βάση τις παραπάνω συνθήκες, οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν την πορεία στην αγορά ενέργειας ως σύμμαχοι, δίνοντας βαρύτητα σε ξεχωριστές για την καθεμία δραστηριότητες. Ο ΗΡΩΝ, θα υποδεχθεί το πελατολόγιο της Green, έχοντας ως αντικείμενο εργασιών την παραγωγή και την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

«Η Green θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της ενισχύοντας την ήδη ισχυρή της παρουσία στον τομέα της εμπορίας ενέργειας στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μέσα από τη στρατηγική αυτή συνεργασία θα δοθεί η δυνατότητα στους πελάτες της Green να ενταχθούν στο πελατολόγιο του ΗΡΩΝΑ, εξασφαλίζοντας προνομιακές τιμές και άριστες υπηρεσίες», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

«Προσμετρώντας πολλά χρόνια εμπειρίας, οι δυο εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την ισχυροποίηση της παρουσίας τους, σε διαφορετικούς τομείς στην αγορά της ενέργειας. Η στρατηγική αυτή συνεργασία θα αποτελέσει τη βάση μιας μακράς και εποικοδομητικής συμμαχίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Απώτερος σκοπός είναι η μεγιστοποίηση του οφέλους και η βελτίωση της εμπειρίας του τελικού καταναλωτή», καταλήγει η ανακοίνωση.