Deal 10 δισ. δολαρίων για τον Γουόρεν Μπαφετ

Deal 10 δισ. δολαρίων για τον Γουόρεν Μπαφετ

O Γουόρεν Μπάφετ και η εταιρεία του Berkshire Hathaway συμφώνησε να αποκτήσει αγωγούς φυσικού αερίου και ενεργητικό αποθήκευσης ενέργειας από την Dominion Energy σε ένα deal αξίας σχεδόν 10 δισ. δολαρίων.

Η Berskhire Hathaway θα καταβάλλει 4 δισ. δολάρια για τα στοιχεία ενεργητικού της Dominion Energy, ενώ θα αναλάβει και το χρέος της ύψους 5,7 δισ. δολαρίων.

Το γεγονός ότι ο Μπάφετ είναι διατεθειμένος σε αυτή την περίοδο να προχωρήσει σε μία τόσο μεγάλη συμφωνία στέλνει ένα θετικό σήμα στην αγορά, σχολιάζουν αναλυτές στο Bloomberg. O «προφήτης της Όμαχα» είχε τελείως διαφορετική στάση στην αρχή της πανδημίας, όταν και έσπευσε μάλιστα να πουλήσει μερίδια, που κατείχε στις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ.

«Πουλήσαμε το σύνολο του μεριδίου που κατείχαμε στον κλάδο των αερομεταφορών και κλείσαμε τις θέσεις μας στις αεροπορικές εταιρείες» είχε δηλώσει ο γνωστός δισεκατομμυριούχος.

«Θαυμάζω τις αεροπορικές, αλλά όταν συμβαίνουν έκτακτα γεγονότα, όπως το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, τότε οι ανάγκες αλλάζουν γρήγορα».  

Παράλληλα, η Berkshire Hathaway του ρευστοποίησε τις περισσότερες μετοχές της Goldman Sachs, που είχε στην κατοχή της το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς η πανδημία προκαλούσε αναταράξεις στις αγορές. 

Ο γνωστός ως «Σοφός της Όμαχα» αύξησε την ρευστότητα από τα 125 δισ. δολάρια στο τέλος του 2019 στα 137,3 δισ. δολάρια σημερα, καθώς «τέτοιες καταστάσεις, όπως η τρέχουσα κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού, δικαιολογούν τη στάση της Berkshire να διατηρεί ένα μεγάλο απόθεμα μετρητών», όπως είχε υποστηρίξει. 

AP Photo/Mary Altaffer