Δ. Καμμένος: Εάν αποτύχει αυτός ο προϋπολογισμός θα αποτύχει ολόκληρη η Ελλάδα

Δ. Καμμένος: Εάν αποτύχει αυτός ο προϋπολογισμός θα αποτύχει ολόκληρη η Ελλάδα

Αυτός είναι ο σημαντικότερος προϋπολογισμός της οκταετίας και πρέπει να πετύχει, διότι εάν αποτύχει θα αποτύχει ολόκληρη η Ελλάδα και εάν επιτύχει αυτό θα αφορά και την επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι, δήλωσε ο γενικός εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δ. Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2017, στην Επιτροπή Οικονομικών. Όπως πρόσθεσε, εάν αποτύχει αυτός ο προϋπολογισμός μένουμε στάσιμοι σε μία λίμνη ταραγμένη σε αβαθή νερά.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε από την αντιπολίτευση να προσέλθει με προτάσεις για την καθημερινότητα και τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει τα δείγματα γραφής με πολλά νομοσχέδια, με παρεμβάσεις για τον εξορθολογισμό των δαπανών, για την ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, την ενίσχυση των δράσεων φορολογικής συμμόρφωσης, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με αξιοποίηση διεθνών εργαλείων. Επισήμανε, δε, ότι η εγκατάσταση συστήματος περιουσιολογίου και κτηματολογίου θα βοηθήσει τη διαφάνεια.

Ο γενικός εισηγητής των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στα βήματα που είναι αναγκαία να γίνουν για τη ρευστότητα στην αγορά και στη σημασία υπαγωγής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Επίσης, υπογράμμισε ότι πρέπει να χρηματοδοτηθούν εργαλεία για την ενίσχυση των εξαγωγών. Για την ακίνητη περιουσία, σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση θα την αξιοποιήσει ως βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και δεν θα την ξεπουλήσει. Συμπλήρωσε, δε, ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα στήριξης για νέους επιχειρηματίες και κίνητρα για την καινοτομία, καθώς και νέες επενδύσεις στην καινοτομία. Τέλος, τόνισε ότι η εισροή επενδυτικών κεφαλαίων θα πηγαίνει παράλληλα με την πολιτική και τραπεζική σταθερότητα στην Ελλάδα και χαρακτήρισε τεράστιο στοίχημα για την κυβέρνηση να εξορθολογιστούν τα εξοδολόγια των ΔΕΚΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ