ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1950η
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

Δ. Καλλιτσάντσης: Εύχομαι η Γ.Σ. να δώσει μια ισχυρή νέα διοίκηση στην Ελλάκτωρ

Δ. Καλλιτσάντσης: Εύχομαι η Γ.Σ. να δώσει μια ισχυρή νέα διοίκηση στην Ελλάκτωρ

Την προσδοκία του ότι η Γενική Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου της Ελλάκτωρ θα δώσει μία ισχυρή νέα διοίκηση που θα αποκαταστήσει την ηρεμία στον Όμιλο, εκφράζει ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης, ο οποίος κάνει λόγο για σταδιακή και ουσιαστική απόκλιση της σημερινής διοίκησης από τους στόχους και τους σκοπούς της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor.

Παράλληλα, στη δήλωσή του ενόψει της επικείμενης Γ.Σ., ο κ. Δ. Καλλιτσάντσης ενημερώνει ότι από την περασμένη Τετάρτη δεν είναι πλέον πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, με εντολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελλάκτωρ κ. Αναστασίου Καλλιτσάντση.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Κατά παρέκκλιση από τις αρχές της κίνησης Change4Ellaktor χωρίς καμία θεσμική πρότερη επαφή, την Τετάρτη 20.01.2021, με εντολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ  Αναστασίου Καλλιτσάντση, απώλεσα την ιδιότητα του Προέδρου και μέλους του Δ.Σ. της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, 100% θυγατρικής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. αν και καθ’ ημίσειαν μέτοχος της PEMANOARO Ltd.

Αυτά συμβαίνουν ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της 27ης Ιανουαρίου 2021 όπου έχει τεθεί θέμα αλλαγής Διοίκησης του Ομίλου, σε μία περίοδο που η υφιστάμενη Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ προσπαθεί να πείσει ότι υπηρετεί την Αλήθεια, τη Διαφάνεια και την ευλαβική τήρηση των αρχών Εταιρικής Διακυβέρνησης, βασικό στόχο της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor που στη Γενική Συνέλευση της 25ης Ιουλίου 2018, κέρδισε την εμπιστοσύνη και την ψήφο της πλειοψηφίας των μετόχων.

Η σταδιακή και ουσιαστική απόκλιση από τους στόχους και τους σκοπούς της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor, που εξακολουθεί να συντελείται από τη σημερινή Διοίκηση του Ομίλου, οδήγησε στην επικείμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2021, και υπήρξε μία από τις αιτίες των διαφωνιών μου με την σημερινή Διοίκηση του Αναστασίου Καλλιτσάντση, με κορύφωση την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Εν τούτοις ο σύνδεσμός μου με την Εταιρεία που συμμετείχα μετοχικά και εργάσθηκα συνεχώς για 40 έτη, παραμένει ισχυρός και λυπάμαι βαθιά για την σοβούσα κρίση.

Εύχομαι και πιστεύω ότι η Γενική Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2021, θα δώσει μία ισχυρή Νέα Διοίκηση στον Όμιλο που θα αποκαταστήσει την ηρεμία και την συγκέντρωση στο πραγματικό έργο, που θα αποδώσει αξία στους μετόχους, καθοδήγηση και ασφάλεια στους εργαζόμενους, και εμπιστοσύνη στους συνεργάτες και στους πελάτες της Μεγάλης αυτής Εταιρείας.»