Δ. Αβραμόπουλος: 640 εκατ. ευρώ σε 5000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ

Δ. Αβραμόπουλος: 640 εκατ. ευρώ σε 5000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ

«Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας και στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον Ελληνικό λαό, την ελληνική οικονομία, τις ελληνικές μικρομεσαίες, καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις» σημείωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφερόμενος στην υπογραφή σήμερα τριών νέων συμφωνιών στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ για χρηματοδότηση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση του Σχεδίου Γιούνκερ με κριτήριο τις επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ, μας χαροποιεί όλους ιδιαίτερα, για ένα πρόσθετο λόγο» τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας και συμπλήρωσε:

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, το Σχέδιο Γιούνκερ σημαίνει βιώσιμη ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, επενδύσεις, παραγωγικότητα. Σημαίνει ισχυρές βάσεις για το μέλλον, ένα καλύτερο αύριο και ανοικτό ορίζοντα για το λαμπρό νεανικό δυναμικό μας που έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει τα πρώτα καινοτόμα επιχειρηματικά του σχέδια εδώ στην Ελλάδα. Με τις σημερινές συμφωνίες περίπου 5000 μικρομεσαίες και καινοτόμες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να βρουν ευκολότερη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό συνολικού ύψους 640 εκατομμυρίων ευρώ».

«Το σχέδιο αυτό είναι από τους πυλώνες της αναπτυξιακής προσπάθειας στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος και «Μεταφράζεται πρωτίστως σε ένα πολιτικό μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης και φυσικά σε πραγματικά οικονομικά στοιχεία».

Όπως είπε: «Μέχρι στιγμής, μέσω του Σχεδίου Γιούνκερ κινητοποιούνται συνολικά 8.3 δισ. ευρώ επενδύσεων για περισσότερες από 12.000 επωφελούμενες επιχειρήσεις».

Ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω και του Σχεδίου Γιούνκερ, θα συνεχίσει να στηρίζει και να στέκεται έμπρακτα και ουσιαστικά στην προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας να σταθεί ξανά στα πόδια της και να βγει οριστικά από την κρίση».

Στην ομιλία του ο Ευρωπαίος Επίτροπος συνεχάρη και ευχαρίστησε «όσους εργάσθηκαν για τη σημερινή υπογραφή των συμφωνιών, και ιδιαιτέρως τον κ. Φραγκιαδιάκη και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας καθώς και τον κ. Gilibert και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news