7ος χρόνος, ημέρα 2152η
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Credit Suisse: Βαρύ πλήγμα από το σκάνδαλο Archegos στα κέρδη β΄τριμήνου 2021

Credit Suisse: Βαρύ πλήγμα από το σκάνδαλο Archegos στα κέρδη β΄τριμήνου 2021
Shutterstock

Βαρύ είναι το πλήγμα που επέφερε η κατάρρευση της Archegos στα αποτελέσματα β΄τριμήνου 2021 της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse καθώς τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 78% στα 253 εκατ. ελβετικά φράγκα, χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη 334 εκατ.

«Η Credit Suisse κατέγραψε ανθεκτικά αποτελέσματα και ισχυρούς δείκτες κεφαλαίου καθώς επωφελούμαστε από τη λήψη αποφασιστικών ενεργειών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που τίθενται από τα θέματα του Archegos and Supply Chain Finance Funds. «Αντιμετωπίζουμε αυτά τα δύο γεγονότα πολύ σοβαρά και είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα σωστά μαθήματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τόμας Γκότσταιν.

Εξαιρουμένου του πλήγματος της Archegos και άλλων έκτακτων στοιχείων η Credit Suisse ανέφερε πως τα προ φόρων κέρδη θα είχαν υποχωρήσει 11%.

Εξάλλου, η πτώση κατά 41% στα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής έδειξε ότι ο ευρύτερος αντίκτυπος των σκανδάλων ήταν πιο έντονος από ό, τι περίμεναν οι αναλυτές, με τον τομέα κεφαλαίων να σημειώνει πτώση σχεδόν 10% και τον κλάδο παροχής συμβουλών να υποχωρεί 37%.