Credit Suisse: Άλμα 69% στα καθαρά κέρδη το 2019

Credit Suisse: Άλμα 69% στα καθαρά κέρδη το 2019

Άνοδο 69% σημείωσε η Credit Suisse στα ετήσια κέρδη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη, λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Τιτζάν Τίαμ, μετά από ένα σκάνδαλο κατασκοπείας.

Η αποχώρησή του τερμάτισε τη διαμάχη μεταξύ του Τίαμ και του Ρόνερ ύστερα από τις αποκαλύψεις ότι η τράπεζα παρακολουθούσε πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της, γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα για τον τρόπο διοίκησής της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 3,419 δισ. ελβετικά φράγκα, (3,50 δισ. δολάρια) το 2019, την ώρα που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν τα 3,5 δισ. φράγκα.

Η ελβετική τράπεζα χαμήλωσε τον στόχο κερδοφορίας για το 2019 και το 2020 τον Δεκέμβριο, κατηγορώντας την πτώση στα deals, τα αρνητικά επιτόκια και τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο κατασκοπείας στην Credit Suisse ξέσπασε τον Σεπτέμβριο, όταν ο πρώην επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης πλούτου Ικμπαλ Καν, αφού άρχισε να εργάζεται σε βασική ανταγωνίστρια της Credit Suisse, την UBS, ήρθε αντιμέτωπος με έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ που ακολουθούσε τον ίδιο και τη σύζυγό του στη Ζυρίχη.

Κάποιοι διεθνείς επενδυτές είχαν εκφραστεί υπέρ του διευθύνοντος συμβούλου στη διαμάχη με τον Ρόνερ και η ρυθμιστική αρχή της ελβετικής αγοράς διενεργεί έρευνα για τις παραλείψεις του διοικητικού συμβουλίου αναφορικά με τον Τίαμ και τα βασικά του στελέχη.