Credit Agricole: Σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της Credicom

Credit Agricole: Σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της Credicom

Το ενδεχόμενο αποεπένδυσης από την Ελλάδα εξετάζει η Credit Agricole, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ετήσια οικονομική έκθεση της Credicom Consumer Finance, θυγατρική της γαλλικής τράπεζας η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Credit Agricole, ως βασικός μέτοχος της Credicom, αξιολογεί τις στρατηγικές της επιλογές και κατά την τρέχουσα φάση βρίσκεται σε διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο πώλησης της συμμετοχής της σε πιθανούς επενδυτές. «Η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη κατά την ημερομηνία έγκρισης των οικονομικών καταστάσεων από τη διοίκηση της τράπεζας», αναφέρεται στην έκθεση.

Σημειώνεται ότι η Credit Agricole προχώρησε πριν από σχεδόν 4 χρόνια στην πώληση της Εμπορικής Τράπεζας - του κυριότερου περιουσιακού στοιχείου της στην Ελλάδα - στην Alpha Bank, στο πρώτο deal που άνοιξε τη διαδικασία συγκέντρωσης του τραπεζικού κλάδου. Πλέον εξετάζει το ενδεχόμενο πλήρους αποεπένδυσης, ενώ έχει ήδη πουλήσει την Credit Agricole Leasing. 

Η Credicom Consumer Finance αποτελεί έναν εξειδικευμένο χρηματοπιστωτικό οργανισμό που ξεκίνησε την πορεία του στην Ελλάδα το 2003 όταν ιδρύθηκε η Εμπορική Credicom Τράπεζα στο πλαίσιο στρατηγικής συμμαχίας της Εμπορικής Τράπεζας με την Credit Agricole, με στόχο την ανάπτυξη την ανάπτυξη ενός πρωτοπόρου τραπεζικού μοντέλου, εξειδικευμένου στην καταναλωτική πίστη.