COSMOTE Asset Tracker: Η υπηρεσία «ραντάρ» για απομακρυσμένη διαχείριση εξοπλισμού επιχειρήσεων

COSMOTE Asset Tracker: Η υπηρεσία «ραντάρ» για απομακρυσμένη διαχείριση εξοπλισμού επιχειρήσεων

Οριοθετώντας τις εξελίξεις και χαράζοντας νέους δρόμους στις τεχνολογικές, τηλεπικοινωνιακές και ψηφιακές υπηρεσίες στη χώρα, η COSMOTE παρέχει μια ακόμη επαναστατική λύση, δίνοντας τη δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης εξοπλισμού επιχειρήσεων μέσω του δικτύου Narrowband IoT (ΝΒ-ΙοΤ)

Η υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker απευθύνεται σε όλες τις εταιρείες που επιθυμούν να παρακολουθούν 24/7 απομακρυσμένα τα πάγια περιουσιακά τους στοιχεία υψηλής αξίας, όπως μηχανήματα, γεννήτριες, εμπορευματοκιβώτια, trailers, γερανούς ή άλλο εξοπλισμό, καθώς και να ενημερώνονται για τις περιβαλλοντικές συνθήκες θερμοκηπίων ή αποθηκευτικών χώρων, μέσω Internet. 

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια υπηρεσία που παρέχεται στην Ελλάδα, με την COSMOTE – η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο τεχνολογικών και ψηφιακών υπηρεσιών στη χώρα - να ανοίγει και σ’ αυτόν τον τομέα νέους ορίζοντες, παρέχοντας τη δυνατότητα για πλήρη έλεγχο και παρακολούθηση των εταιρικών περιουσιακών στοιχείων.

Η νέα υπηρεσία Asset Tracker αποτελεί μια ακόμη συνεργασία της COSMOTE με το διεθνή πάροχο Fleet Complete, έναν από τους παγκόσμιους ηγέτες παροχής λύσεων τηλεματικής με ειδίκευση στις υπηρεσίες διαχείρισης εταιρικών assets.

Ποιες δυνατότητες προσφέρει η υπηρεσία 

Πρόκειται για μια λύση Internet of Things η οποία βασίζεται στο δίκτυο, -(ΝΒ-ΙοΤ)-, που ανέπτυξε πανελλαδικά η COSMOTE. Αυτό μπορεί να υποστηρίξει καινοτόμες εφαρμογές, με δυνατότητα διασύνδεσης συσκευών που απαιτούν μεγάλη αυτονομία μπαταρίας και ισχυρή κάλυψη. Πιο αναλυτικά, η νέα υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες: 

• να ελέγχουν και να παρακολουθούν τη θέση των περιουσιακών τους στοιχείων

• να ενημερώνονται για τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως θερμοκρασία, υγρασία, βαρομετρική πίεση και έκθεση στο ηλιακό φως

• να προστατεύουν αποτελεσματικότερα τα assets της επιχείρησής τους από τυχόν φθορές ή μη εξουσιοδοτημένη χρήση

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι, χάρη στο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, δίνοντας μεγάλη αυτονομία μπαταρίας στους αισθητήρες που τοποθετούνται στα πάγια στοιχεία (τουλάχιστον δύο έτη ζωής, χωρίς φόρτιση). Με τον τρόπο αυτό, οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη, αλλά και να περιορίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος.      

Για τη λειτουργία της υπηρεσίας, απαιτείται η τοποθέτηση συσκευών GPS με ενσωματωμένους αισθητήρες θερμοκρασίας, υγρασίας, βαρομετρικής πίεσης και έκθεσης σε φως, που εγκαθίσταται στα κινητά περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης. 

Οι συσκευές είναι μικρές σε μέγεθος και έχουν εύκολη εγκατάσταση. Η διαχείριση των εταιρικών περιουσιακών στοιχείων γίνεται απομακρυσμένα, μέσω εφαρμογής για φορητές συσκευές (smartphone / tablet) ή ειδικού portal για υπολογιστές.

Η υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker διατίθεται με 11,78 ευρώ το μήνα, με 24μηνη δέσμευση. Στο πακέτο περιλαμβάνονται ο σχετικός εξοπλισμός, η συνδεσιμότητα στο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, καθώς και η απαιτούμενη κατανάλωση data για τη χρήση της υπηρεσίας. 

Οφέλη της υπηρεσίας

Πολλά και σημαντικά είναι τα οφέλη της χρησιμοποίησης της υπηρεσίας COSMOTE Asset Tracker από τις επιχειρήσεις: 

- Αύξηση της παραγωγικότητας και εξοικονόμηση σε χρόνο και χρήματα

- Μεγάλη αυτονομία αφού η συσκευή δεν απαιτεί επαναφόρτιση

- Μεγαλύτερη ασφάλεια καθ’ ότι αποτρέπεται η μη εξουσιοδοτημένη χρήση του εξοπλισμού, λαμβάνοντας έγκαιρα δεδομένα θερμοκρασίας, υγρασίας και φωτοέκθεσης στο σημείο όπου βρίσκονται

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της συσκευής της υπηρεσίας είναι η ανθεκτικότητα, καθώς είναι αδιάβροχη και δεν επηρεάζεται από την σκόνη.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία, εδώ.

Λύσεις Internet of Things από την COSMOTE

H COSMOTE, μέσω του δικτύου COSMOTE NB-IoT, ανοίγει το δρόμο για καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις ΙοΤ, που καλύπτουν τις ανάγκες επιχειρήσεων κάθε κλάδου για απομακρυσμένη διαχείριση, όπως οι υπηρεσίες COSMOTE Asset Tracker και COSMOTE Fleet Tracker. 

Η COSMOTE διαθέτει επίσης την IoT υπηρεσία Energy Management, που επιτρέπει την παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο με δυνατότητα άμεσης απομακρυσμένης παρέμβασης για διορθώσεις. Στον Δημόσιο τομέα, η COSMOTE αναπτύσσει τεχνολογίες ICT και IoT, που ενισχύουν τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα του αστικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στο σχεδιασμό των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος (Smart Cities). 

Πανελλαδική κάλυψη από το δίκτυο COSMOTE NB-IoT 

Η COSMOTE επενδύει εντατικά στην επέκταση του δικτύου της NB-IoT, προσφέροντας σήμερα τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στην Ελλάδα, που φτάνει το 97% και συνεχώς εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των ΙοΤ υπηρεσιών της, προσφέροντας προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργώντας σημαντικά οφέλη για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.