Citrix: Σε συνομιλίες για εξαγορά της Wrike έναντι 2 δισ. δολαρίων

Citrix: Σε συνομιλίες για εξαγορά της Wrike έναντι 2 δισ. δολαρίων

Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού Citrix βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση της πλατφόρμας διαχείρισης έργων Wrike, για μία συμφωνία ύψους πάνω από 2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, η συμφωνία είναι πιθανό να οριστικοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Σε περίπτωση που η συμφωνία προχωρήσει, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά της Citrix, που είναι πιθανό να εκτιμήσει ότι η επένδυση αυτή θα αποδώσει μακροπρόθεσμα, μια που θα της επιτρέψει να παίξει σημαντικά μεγαλύτερο ρόλο στην αγορά των λογισμικών συνεργασίας.

Παρόλο που η Citrix κατείχε ένα σημαντικό μερίδιο της συγκεκριμένης αγοράς, πούλησε το 2016 το λογισμικό της GoTo Meeting στην LogMeIn έναντι 1,8 δισ. δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία δεν διαθέτει αυτή την στιγμή μία εφαρμογή για εξ αποστάσεως συνεργασία – ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να λύσει η απόκτηση της Wrike.

Η πλατφόρμα συνεργασίας της Wrike έχει αποκτήσει μεγάλο αριθμό ικανοποιημένων πελατών. Εάν η πώλησή της πραγματοποιηθεί στην τιμή των 2 δισ. δολαρίων, η τωρινή της ιδιοκτήτρια, Vista Equity, θα καταγράψει τεράστιο κέρδος, μια που αγόρασε την πλατφόρμα το 2018 έναντι 800 εκατ. δολαρίων.