Citigroup: Σε διαδικασία πώλησης των δραστηριοτήτων στη Ρωσία

Citigroup: Σε διαδικασία πώλησης των δραστηριοτήτων στη Ρωσία

Η Citigroup συζητά την πιθανή πώληση των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία με ιδιωτικές ρωσικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Expobank και της ασφαλιστικής Reso-Garantia, ανέφεραν οι Financial Times.

Η αμερικανική τράπεζα διαπραγματεύεται την πώληση των καταναλωτικών και εμπορικών της δραστηριοτήτων, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η Rosbank, πρώην θυγατρική της Societe Generale στη Ρωσία, έχει επίσης εκφράσει ενδιαφέρον, τόνισαν οι Financial Times.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Jane Fraser, τόνισε στο Bloomberg τον Μάιο ότι η εταιρεία είναι σε “ενεργό διάλογο” με πιθανούς αγοραστές για τις καταναλωτικές και εμπορικές τραπεζικές δραστηριότητες στη Ρωσία.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να εμποδίσει τις προσπάθειες εξόδου της Citigroup από τη Ρωσία, οι οποίες είχαν ξεκινήσει πριν ήδη από το προηγούμενο έτος.

Η Citi επίσης κλείνει τα εταιρικά τραπεζικά υπόλοιπα και τις δραστηριότητές της όσο πιο γρήγορα μπορεί, αλλά συνεχίζει να συνεργάζεται με τους πολυεθνικούς πελάτες της που αποχωρούν επίσης από τη χώρα αφού οι δυτικές κυρώσεις κατέστησαν σχεδόν αδύνατη την παραμονή στη Ρωσία.