Citi: Η Ελλάδα θα πετύχει τη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα

Citi: Η Ελλάδα θα πετύχει τη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας με τις πολιτικές που εφαρμόζει και σε συνδυασμό με το περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας αναμένεται να επιτύχει τη μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό αναφέρει σε έκθεσή της η Citi, τονίζοντας παράλληλα ότι μία τέτοια συμφωνία θα στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το 2021 καθώς θα δώσει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο.

Παράλληλα, η Citi προβλέπει ότι το spread μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών ομολόγων θα μειωθεί σημαντικά μέσα στο 2020. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας τοποθετούν το spread στις 95 μονάδες βάσης από 160 που βρίσκεται σήμερα. Πρόκειται δηλαδή για περαιτέρω πτώση του κινδύνου της χώρας κατά περίπου 40% μέσα στο τρέχον έτος.

Για την ανάπτυξη, η Citi σημειώνει ότι οι προοπτικές παραμένουν αδύναμες και τοποθετεί τον ρυθμό μεγέθυνσης του ΑΕΠ στο 2,3% το 2019 και στο 2,1% το 2020 και το 2021. Επισημαίνει ωστόσο ότι η αλλαγή πολιτικής το τελευταίο εξάμηνο έχει οδηγήσει σε τεράστια βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Τέλος, η Citi τονίζει   ακόμη φορά ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων και οι υψηλότερες από πριν προοπτικές ανάπτυξης θα φέρουν αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.