Citi για Mytilineos: Ανεβάζει την τιμή -στόχο στα 22 ευρώ - Υπερδιπλασιασμός κερδοφορίας

Citi για Mytilineos: Ανεβάζει την τιμή -στόχο στα 22 ευρώ - Υπερδιπλασιασμός κερδοφορίας

Τιμή - στόχο στα 22 ευρώ ανά μετοχή με το upside να διαμορφώνεται πλέον στο 60% για την Mytilineos δίνει νέα έκθεση της Citi. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές ο κλάδος της μεταλλουργίας διατηρεί ιδιαιτέρως θετικές προοπτικές, καθώς η ζήτηση για αλουμίνιο αυξάνεται, όπως και οι τιμές. Παράλληλα ο τομέας Power & Gas της Mytilineos αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά φέτος, καθώς θα προστεθεί νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, που θα ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία, η οποία θα υπερδιπλασιαστεί.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η εταιρεία θα καταγράψει υπερδιπλασιασμό της κερδοφορίας φέτος, κάτι που οφείλεται μεταξύ άλλων στο ευνοϊκό περιβάλλον για τη μεταλλουργία, με τιμές ρεκόρ για το αλουμίνιο και τα premia. Τα κόστη την ίδια στιγμή είναι κλειδωμένα σε ιδιαίτερα χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ένας ακόμη παράγοντας που θα συμβάλει στην ενίσχυση της κερδοφορίας της εταιρείας είναι η αναπτυξιακή δυναμική του τομέα Power & Gas. Σε αντίθεση με τις έως τώρα εκτιμήσεις της αγοράς, η Citi εκτιμά ότι η Mytilineos θα ενισχυθεί σημαντικά το 2022, τόσο από την προσθήκη της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής όσο και από την αποδοτικότητα των υπαρχουσών μονάδων που μπορούν να ενισχύουν την κερδοφορία τους ακόμα και σε υψηλές τιμές αερίου.

Σε ό,τι αφορά στον τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας, ώριμο είναι ένα portfolio 5GW έργων ΑΠΕ στο εξωτερικό. Αυτά σε συνδυασμό με τα έργα 2GW που αναπτύσσει η εταιρεία στην Ελλάδα δημιουργούν ένα pipeline έργων 7 GW. Οι τάσεις της αγοράς αναμένεται μάλιστα να ενισχύσουν την κερδοφορίας της Mytilineos σταθερά έως το 2024, όπου οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κερδοφορία θα τριπλασιαστεί συγκριτικά με την αντίστοιχη του 2021. Εξίσου σημαντική είναι η εκτίμηση του αναλυτή ότι, παρά τις υψηλές επενδύσεις, η μόχλευση της εταιρείας παραμένει χαμηλή και θα βαίνει συνεχώς μειούμενη (από 2.2x το 2021 θα πέσει στο 1.0x το 2024), λόγω των σταθερά ισχυρών λειτουργικών ταμειακών ροών της εταιρείας.