Χρ. Σταϊκούρας: Οι αυταπάτες και η «δημιουργική ασάφεια» κόστισαν ακριβά

Χρ. Σταϊκούρας: Οι αυταπάτες και η «δημιουργική ασάφεια» κόστισαν ακριβά

Οι αυταπάτες και η δημιουργική ασάφεια κόστισαν ακριβά, στερώντας την εμπιστοσύνη αποταμιευτών και επενδυτών ανέφερε κατά την ομιλία του στο συνέδριο που διοργανώνουν από κοινού η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η Εθνική Τράπεζα και ο Εκονομιστ, ο Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στην τρέχουσα ταραγμένη περίοδο στις τράπεζες, την οποία δεν μπορούμε να προσπεράσουμε.

Ο ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε νέες μεγάλες προκλήσεις και μίλησε για την ανάγκη ουσιαστικής επιστροφής των καταθέσεων, αποκατάστασης της πρόσβασης στις αγορές κεφαλαίων, πλήρους άρσης των capital controls και εν τέλει σταδιακής πιστωτικής επέκτασης. Επεσήμανε δε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το μέλλον το κατακτούν οι κοινωνίες που το σχεδιάζουν».

Όπως είπε, «κλειδί» για όλα αυτά είναι η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη, που προϋποθέτουν κυβερνητική αξιοπιστία και σοβαρότητα, στοιχεία για τα οποία ο ίδιος δεσμεύτηκε, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ