Χρ. Σταϊκούρας: Επίδομα θέρμανσης και για φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και βιομάζα

Χρ. Σταϊκούρας: Επίδομα θέρμανσης και για φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και βιομάζα

Εντός των ημερών θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο θα φτάνει μέχρι και τα 700 ευρώ και θα αφορά όχι μόνο την κατανάλωση πετρελαίου, αλλά και το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και τη βιομάζα  γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος τον Δεκέμβριο.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός οικονομικών διευκρίνισε ότι για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet, θα λάβουν επίσης το επίδομα θέρμανσης.

Όπως ανέφερε, ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και, στο εξής, θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας, ενώ θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια.

Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης.

Το ύψος του επιδόματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 84 εκατ. ευρώ και η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί εντός τον επόμενων ημερών, μετά την ψήφιση της εν λόγω διάταξης.

Σκοπός είναι εντός Δεκεμβρίου να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος.