Χρ. Σταϊκούρας: «Επίδομα 800 ευρώ σε οικοδόμους, υδραυλικούς και άλλους επαγγελματίες»
Χρ. Σταϊκούρας για επίδομα

Χρ. Σταϊκούρας: «Επίδομα 800 ευρώ σε οικοδόμους, υδραυλικούς και άλλους επαγγελματίες»

Στους δικαιούχους των 800 ευρώ θα συμπεριληφθούν οικοδόμοι, υδραυλικοί και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, διευκρίνισε ο Χρ. Σταϊκούρας, ενώ ανέφερε πως για τους μακροχρόνια άνεργους επεκτάθηκε η καταβολή του επιδόματος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως εντός Μαϊού θα ανακοινωθούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με 100 χιλιάδες θέσεις.Όσον αφορά το επίδομα ενοικίου, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι αυτό αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα πάρουν το 60% από όσους έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους και τους εργαζόμενους σε αυτές.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, με τα οικονομικά μέτρα η κυβέρνηση αντιμετώπισε σε πρώτη φάση το πρόβλημα που αφορά 1,7 εκατ. μισθωτούς και 800.000 επαγγελματίες και σημείωσε ότι στα μέτρα υπάρχει πρόνοια για όλες τις μορφές επιχειρήσεων.

Ανέφερε ακόμη πως οι ΚΑΔ Μαρτίου στις επιχειρήσεις παρέχουν τη δυνατότητα αναστολής καταβολής μέχρι και τις 31/8/20 των οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ καθώς και των δόσεων των βεβαιωμένων οφειλών πληρωτέων τον Μάρτιο. Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως για όλες τις επιχειρήσεις που μπαίνουν τον Απρίλιο παρέχεται τη δυνατότητα συμψηφισμού ποσοστού 25% της αξίας του ΦΠΑ πληρωτέου τον μήνα Απρίλιο που θα εξοφληθεί ολοσχερώς και εμπρόθεσμα μέχρι τις 3/4/20 με οφειλές των ίδιων προσώπων που είναι βεβαιωμένες ή πρόκειται να βεβαιωθούν από τη φορολογική διοίκηση οι οποίες είναι πληρωτέες από το Μάιο και μετά.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις ουρές συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες, που παρατηρήθηκε σήμερα, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι έγινε προσπάθεια σε συνεργασία με τις διοικήσεις των τραπεζών για να ελαχιστοποιηθούν οι συναλλαγές στα γκισέ και σύντομα θα δοθούν και νέες οδηγίες.