Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, 13:59

-A +A

Χρ. Μεγάλου: Σε τροχιά εκταμιεύσεων 3 δισ. ευρώ το 2018 η Τρ. Πειραιώς

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, 13:59
Χρ. Μεγάλου: Σε τροχιά εκταμιεύσεων 3 δισ. ευρώ το 2018 η Τρ. Πειραιώς
-A +A

Νέες χορηγήσεις 2 δισ. ευρώ έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς, στο εννεάμηνο του 2018, έχοντας σημειώσει τη μεγαλύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τα τελευταία τρίμηνα, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλός της, Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας σε ημερίδα της Τράπεζας, με θέμα την διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης εκταμιεύσεων 3 δισ. ευρώ εντός του 2018. Τα επόμενα τρίμηνα θα περάσουν σε θετική πιστωτική επέκταση μετά από μια δεκαετία, πρόσθεσε ο Χρ. Μεγάλου.

Όπως επισήμανε, με τη βελτίωση του προφίλ χρηματοδότησής της (αύξηση στις καταθέσεις κατά 2 δισ. ευρώ από 1/1/2018, δείκτης δανείων προς καταθέσεις 91%, και μηδενισμός του ELA), η Τράπεζα Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να στηρίξει δυναμικά την οικονομία. Ο Χρ. Μεγάλου είπε ότι το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα βρίσκεται στα επαγγελματικά ταμεία.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, είπε ότι η αύξηση των αποθεματικών των ταμείων θα είναι καταλυτική για τη χώρα μας καθώς θα συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και μακροχρόνια στη μείωση του συνολικού κόστους του εθνικού συστήματος συντάξεων. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας ειδικά με τις δημοσιονομικές περικοπές, έχουν δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για την ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης. Δίπλα στο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης, που θα πρέπει να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του, θα πρέπει να προστεθεί ο θεσμός των επαγγελματικών ταμείων, ο οποίος αποτελεί πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο, είπε ο Γ. Χαντζηνικολάου.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος, επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει αναμφισβήτητα εισέλθει σε μια περίοδο ανάπτυξης η οποία και θα συνεχισθεί. 

Η πρόοδος δεν αποτυπώνεται πλέον μόνον στη ανάκαμψη των οικονομικών δεικτών, αλλά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της οικονομίας καθώς και στους καλούμενους ψυχολογικούς δείκτες, όπως ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης κλπ, ανέφερε ο κ. Λιάκος.

Αναφερόμενος στην μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος ο κ.Λιάκος επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιχείρησε και κατάφερε μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης και στρεβλώσεων την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με στόχο να είναι βιώσιμο, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει ένα θετικό αποτύπωμα. Χρειάζονται διαρκείς παρεμβάσεις και διορθώσεις είπε ο κ.Λιάκος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών. Είναι μια ειλημμένη απόφαση, τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα