Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η συμφωνία με την Intrum

Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η συμφωνία με την Intrum

Η είσοδος της Intrum στην ελληνική αγορά, που είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, με παρουσία σε 24 ευρωπαϊκές αγορές, αποτελεί μακροπρόθεσμη επένδυση, τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Intrum, Μίκαελ Έρικσον (Mikael Ericson), σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής της Intrum εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού και της διοικητικής ομάδος της Intrum στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι στόχος της Intrum Hellas είναι να δώσει μακροπρόθεσμες και βιώσιμες λύσεις αποπληρωμής στους οφειλέτες της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ φιλοδοξία της εταιρίας είναι να αναλάβει στο μέλλον και τη διαχείριση χαρτοφυλακίων και τρίτων.

Η συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για τη σύσταση της Intrum Hellas, που βρίσκεται πλέον σε λειτουργία, προβλέπει συμμετοχή 80% της Intrum και 20% της Τράπεζας Πειραιώς, με αντικείμενο την διαχείριση των υφισταμένων μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας και τη διαχείριση των ιδιόκτητων ακινήτων (REOs), συνολικού ύψους 27 δισ. ευρώ.

O Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, επισήμανε ότι η ολοκλήρωση της στρατηγικής συμφωνίας με την Intrum σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις 4,5 μηνών, καταδεικνύει την ευελιξία και αποτελεσματικότητα της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και το άριστο επίπεδο συνεργασίας τω δύο πλευρών.

Επισήμανε ότι η συμφωνία αυτή συνιστά μία ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Τόσο η Τράπεζα Πειραιώς, όσο και η Intrum, βρίσκονται στο πλευρό των πελατών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία επωφελών και βιώσιμων λύσεων. Η στρατηγική συμφωνία αναμένεται να διευκολύνει περαιτέρω τη στρατηγική απομείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε. Επισήμανε επίσης, ότι η Τράπεζα Πειραιώς αποκτά έναν ανεξάρτητο διαχειριστή για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που της δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει άμεσα τις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, συμμετέχοντας στο σχήμα «Ηρακλής».

Ιδιαίτερη αναφορά από τους επικεφαλής των δύο Ομίλων έγινε στο προσωπικό των 1.000 ατόμων που μετακινήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς και εργάζεται στην Intrum Hellas, υπογραμμίζοντας ότι ανοίγονται σημαντικές προοπτικές καριέρας, καθώς η παρουσία της νέας εταιρίας είναι μακροπρόθεσμη και οι προοπτικές ανάπτυξης εργασιών μεγάλες. Για τους εργαζόμενους που δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση της Τράπεζας για μετακίνησή τους στην Intrum Hellas, η Τράπεζα Πειραιώς «τρέχει» πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ενώ προσφέρει εναλλακτικές θέσεις απασχόλησης όπου υπάρχουν, με την επιλογή μετάβασής τους στην Intrum Hellas να παραμένει ανοικτή.

Όπως αναφέρθηκε, η Intrum είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων με παρουσία σε 24 ευρωπαϊκές αγορές. Η Intrum υποστηρίζει την ανάπτυξη των εταιρειών, προσφέροντας λύσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση των ταμειακών ροών και της μακροπρόθεσμης κερδοφορίας τους. Σημαντικό τμήμα του οράματος της εταιρείας είναι το να εξασφαλίζει ότι ιδιώτες και επιχειρήσεις λαμβάνουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να απελευθερωθούν από οφειλές. Η Intrum απασχολεί περίπου 10.000 επαγγελματίες που εξυπηρετούν περίπου 80.000 εταιρείες σε όλη την Ευρώπη. Η Intrum εδρεύει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και οι μετοχές της είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Nasdaq της Στοκχόλμης. Η επένδυση της στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει ποτέ σουηδική εταιρία στην Ελλάδα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ