Χρ. Μεγάλου: Ανήκουν στο παρελθόν τα ζητήματα από το πόρισμα της ΤτΕ

Χρ. Μεγάλου: Ανήκουν στο παρελθόν τα ζητήματα από το πόρισμα της ΤτΕ

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει διορθώσει τις αδυναμίες που επισημάνθηκαν μετά από πρόσφατο έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδας, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Χρήστος Μεγάλου.

«Ο έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ένα ζήτημα που έχει ήδη αντιμετωπιστεί στα οικονομικά αποτελέσματα προηγούμενων περιόδων», είπε ο κ. Μεγάλου, σε τηλεφωνική συνέντευξη από την Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με επενδυτές.

«Θέματα όπως αδυναμίες εσωτερικού ελέγχου και η πρακτική ορισμένων μελών της προηγούμενης διοίκησης έχουν διευθετηθεί», πρόσθεσε. «Αυτά τα θέματα ανήκουν στο παρελθόν, γεγονός που μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε πλέον αποκλειστικά στην υλοποίηση τoυ επιχειρηματικού μας σχεδίου Agenda 2020», συμπλήρωσε ο CEO της Τρ. Πειραιώς.

O κ. Mεγάλου, ο οποίος ανέλαβε την διοίκηση του ομίλου τον περασμένο Μάρτιο, αρνήθηκε να σχολιάσει την φύση των αδυναμιών και το πως και πότε αυτές διευθετήθηκαν. Επίσης δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για τον έλεγχο της ΤτΕ.

Πηγή με γνώση του πορίσματος της ΤτΕ είπε στο Reuters ότι ο έλεγχος εντόπισε παραβάσεις των capital controls, που επιβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2015 για να ανακόψουν την φυγή καταθέσεων. Επίσης το πόρισμα αναφέρει ότι υπήρξε παράκαμψη απαιτούμενων εγκρίσεων όπως και παρατυπίες σε δάνεια στελεχών. Αναφορές του πορίσματος έχουν σταλεί στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είπε η πηγή.

Σχολιάζοντας το θέμα, πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρουν στο liberal.gr, ότι η δυνητική ζημιά που υπήρχε για την Τρ. Πειραιώς καλύφθηκε με τις επιπρόσθετες προβλέψεις που έλαβε η τράπεζα πέρσι. Σύμφωνα με στοιχεία της Τρ. Πειραιώς, στη χρήση του 2016 σχηματίστηκαν επιπρόσθετες προβλέψεις της τάξης των 1,015 δισ. ευρώ.