Χωρίς συμφωνία για το ελληνικό χρέος η συνάντηση του Washington Group

Πέμπτη 07 Ιουνίου 2018, 13:38
-A +A
Χωρίς συμφωνία για το ελληνικό χρέος η συνάντηση του Washington Group

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Washington Group, στην οποία συζητήθηκε η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. 

Η Γερμανία φαίνεται να διατηρεί τη σκληρή της στάση και οι διαφωνίες της με το ΔΝΤ παραμένουν. Όπως είναι γνωστό, αυτές έχουν να κάνουν με τον χρόνο παράτασης στην αποπληρωμή των ελληνικών χρεών με το Ταμείο να μιλά για 15 έτη και τη γερμανική πλευρά να μην θέλει παράταση μεγαλύτερη των πέντε ετών αλλά και τον μηχανισμό ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, με το ΔΝΤ να ζητά πλήρως αυτοματοποιημένο μηχανισμό και την Γερμανία να συζητά για μηχανισμό συνδεδεμένο με πολιτικές.

Εν αναμονή της συνεδρίασης του EuroWorking Group, η σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ αποκτά αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς είναι πιθανό να ξεκαθαρίσει την πορεία που θα ακολουθήσει το Ταμείο.

Στο επίκεντρο του EWG θα βρεθούν τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και την υποδόση 1 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, «ως επόμενο βήμα καλούμε τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν όλα τα prior actions έγκαιρα πριν από την συνεδρίαση του Ιουνίου. Αυτό θα μας επιτρέψει να πάρουμε πολιτικές αποφάσεις τον Ιούνιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης, περιλαμβανομένων του πιθανού πακέτου μέτρων για το χρέος, το μεταμνημονιακό πλαίσιο και τη διάθεση της τελευταίας δόσης».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης αποφάσισαν στη τελευταία συνεδρίαση πως τα όποια μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα εφαρμοστούν «εφόσον κριθεί απαραίτητο» στο τέλος του προγράμματος.

Διαβάστε ακόμα:

- Συνεδριάζει σήμερα το Euroworking Group στο Παρίσι, με φόντο ΔΝΤ και χρέος

- Τα υπερπλεονάσματα αποδυναμώνουν τη λύση για το χρέος

- Handelsblatt: Η Ελλάδα ελπίζει σε γρήγορη λύση στο θέμα του χρέους

AP Photo/Virginia Mayo

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 22/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα