Χωρίς ενημερότητα χιλιάδες φορολογούμενοι λόγω εμπλοκής στο Taxis

Χωρίς ενημερότητα χιλιάδες φορολογούμενοι λόγω εμπλοκής στο Taxis

Δεν πρέπει να ανησυχούν οι φορολογούμενοι οι οποίοι εμπρόθεσμα εξόφλησαν, στο τέλος του προηγουμένου μηνός, τις οφειλές τους προς το Δημόσιο αλλά ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να εμφανίζεται στο Taxis  ότι χρωστούν και επιβαρύνονται με προσαυξήσεις

Ο λόγος απλός και συνηθισμένος, το Taxis ενημερώνεται αργά αλλά σταθερά. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ.Γ.Δ.Ε. ανακοινώσε ότι λόγω του αυξημένου πλήθους των συναλλαγών τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, η πίστωση των οφειλών για πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν σε πιστωτικά ιδρύματα στις 29 και 30 Οκτωβρίου πραγματοποιείται σταδιακά.

Ειδικότερα:

- οι πληρωμές της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου σύμφωνα με τα ισχύοντα, συμπεριλαμβάνονται σε αρχείο που λήφθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου το απόγευμα και πιστώνονται τμηματικά ανά Δ.Ο.Υ. Εκτιμώμενος χρόνος πίστωσης μέχρι την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

-οι πληρωμές της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου σύμφωνα με τα ισχύοντα, θα συμπεριληφθούν στο σημερινό αρχείο που θα ληφθεί το απόγευμα . Εκτιμώμενος χρόνος πίστωσης μέχρι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, για τις πληρωμές που υπάρχει ενημέρωση (λήψη αρχείου) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις βλέπουν από την εφαρμογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του TAXISnet, στην επιλογή «Στοιχεία Πληρωμών», ενώ μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση του συστήματος θα σβηστούν και οι προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί.

Βέβαια, κανείς δεν λέει στους εν λόγω φορολογούμενους ότι μέχρι τότε δεν θα μπορούν να λαμβάνουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, για οποιαδήποτε συναλλαγή ή πράξη επιθυμούν, αφού αυτό δεν χορηγείται ακόμη κι αν κατά λάθος στο Taxis εμφανίζεται οφειλή προς το δημόσιο.  Επομένως, υπομονή μέχρι να λειτουργήσει σωστά το κράτος….