Χαρτοφυλάκιο αιολικών πάρκων στην Ελλάδα απέκτησε η Valorem

Χαρτοφυλάκιο αιολικών πάρκων στην Ελλάδα απέκτησε η Valorem

Συμφωνία για την απόκτηση χαρτοφυλακίου με πάρκα αιολικής ενέργειας 82 MW σε διάφορα στάδια ανάπτυξης στην Ελλάδα με στόχο τη χρηματοδότηση, κατασκευή και διαχείρισή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα υπέγραψε η γαλλική εταιρεία Valorem.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία έχει ανοίξει γραφείο στην Αθήνα και θέλει να δραστηριοποιηθεί στο κομμάτι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που αυξήσαμε το χαρτοφυλάκιο αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα. Η Ελλάδα αποτελεί μια αγορά προτεραιότητας για την Valorem», δήλωσε ο Jean-Yves Grandidier, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας και πρόσθεσε: «Η Valorem έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη του τομέα ανανεώσιμης πηγής στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη την πολύχρονη εμπειρία μας, ιδιαίτερα την νησιωτική μας εμπειρία με υβριδικά συστήματα».

Ο Frederic Lanoë, διευθύνων σύμβουλος της Valorem σχολίασε επίσης: «Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε μια ισχυρή ομάδα για να εδραιώσουμε την παρουσία μας και να συμμετάσχουμε στις προσπάθειες της Ελλάδας για την επίτευξη στόχων της ΕΕ καθώς και για τη μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της ανάπτυξης πράσινης παραγωγής ηλεκτρισμού. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι μόνο απαραίτητες για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, αλλά αποτελούν και τον φθηνότερο τρόπο παραγωγής ηλεκτρισμού».